Bizzito 497 #1 Публикувано 29 Май, 2019 Здравейте, Вчера взех колата CR-V 3 генерация дизел с ясното съзнание че климатроника не работи. Както съм написал, мига копчето DUAL и не охлажда. От сервиза, в който правихме прегледа, ме увериха че мига защото няма фреон. Пълним го и всичко ще е ок. Днес обаче се оказа, че след пълнене отново не работи и цял ден не могат да открият проблема. Засега са открили неработещо реле (вече е сменено) и казват, че всичко в системата изглежда наред, затова се съмняват в електрониката или по-точно копчетата по таблото или връзката между копчетата с управлението на климатика. Утре сагата продължава. Та на някой случвало ли му се да да мига DUAL и климата да не работи? В българското упътване нищо не пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1859 #2 Отговорено 29 Май, 2019 Здрасти и честито. Разтърси се тук във форума има тема, ( мисля, че в този раздел беше) в която Бранко или (Markony) е обяснил стъпка по стъпка, какво да направиш - кои копчета да натиснеш и последователноста им , за да ти заработи климатика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 497 #3 Отговорено 29 Май, 2019 (Редактирано) @Emicha Благодаря за бързия отговор! Да, намерих го на английски по принцип. Това, което ме притеснява, е че колата е ремапната заради махнат дпф. Да не се ресетне компа и после пък да имам проблеми с липсващ дпф? Редактирано 29 Май, 2019 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1859 #4 Отговорено 29 Май, 2019 (Редактирано) Друг колега имаше същия проблем с не работещ климатик и мигаща лампа . Спомням си темата много добре , в която Бранко беше обяснил ,че се правеше някаква комбинация от натискане и задържане на бутоните от централната конзола и климатика му се оправи. Нямам идея дали дали компа ще му стане нещо, но не виждам логика да се ресетне. Пиши на Бранко , ще ти отговори ако не е много зает . п.п. Намерих въпросната тема но е била за мигаща лампа но при 2-ра генерация. Предполагам че пак ще е нещо от сорта , че при Хонда всичко е почти еднакво, ама пак питай де. Ето ти я темата и пост №5 : Редактирано 29 Май, 2019 от Emicha 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 497 #5 Отговорено 30 Май, 2019 (Редактирано) @Emicha Благодаря ти! Тъкмо взех колата, оправили са го, но така и не разбрах какво точно е било. Ето и аз какво намерих междувременно. Може да е полезно за в бъдеще. https://www.youtube.com/watch?v=3Suc5133DUk https://www.crvownersclub.com/threads/climate-control-dual-light-flashing.8683/ https://www.crvownersclub.com/threads/climate-control-dual-light-flashing.20781/ Редактирано 30 Май, 2019 от Bizzito 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #6 Отговорено 30 Май, 2019 Като мига,има комбинация от бутони и се ресетва климатроника и таблото се оправя.Натискаш бутона офф,даваш контакт и 3 пъти бутона за нагревателя на задното стъкло.Прави си тест и спипа,и няма мигаща рампа 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове