stany681 39 #1 Публикувано 19 Април, 2019 (Редактирано) Преди 20 часа, Veseliq написа: Не съм съгласен - в момента има 4 непродадени i-DTEC с CMBS и 3 непродадени 2.4i с CMBS. Все пак CMBS пакета се е предлагал само с най-високото ниво и е струвал около 5000 евро независимо с какъв двигател си, а i-DTEC и 2.4i са стрували приблизително еднакво. @gradinarq читавите хонди на добра цена изчезват бързо. Независимо дали бензин, дизел, cmbs. Швейцарските са типично много запазени. Както виждаш всички нива имат много екстри - ходи на два-три огледа и според мен ще успееш да познаеш като дойде правилната кола Колеги, може ли да ме светнете за CMBS ?Че нещо не разбрах . Когато съм с висока скорост и се очаква да натисна спирачка поради възникнало внезапно ''събитие'' - на таблото ми започва рязко да мига оранжево '' BREMSEN''( на немски съм си настроил, че го владея) и звуков сигнал. Натискам спирачка( или ускорявам) , до ''изчезване'' на настъпилото''събитие''Не смея да рискувам и да установя колата ще спре ли. Мисля, че първия път , когато стана, доста се стреснах( не помня ситуацията) и колата май наби спирачките сама. Но не съм сигурен.... Та имам ли го CMBS-a всъщност ? Колата е 2,2 дизел, от Швейцария, със всичките му екстри: LKAS / ACC, кожен салон, подгряване и памет на седалките,шибидах, блутут , премиум аудио, ксенон, пръскалки на фаровете,парктроник, наклоняващо се ляво огледало и т.н. и т.н.....Само навигация няма. И МНОГО МЕ ТЕРЗАЕ, ЧЕ НЯМА РЕЗЕРВНА ГУМА А АВАРИЕН КОМПЛЕКТ С КОМПРЕСОР И ХИМИЯ, ЧИЯТО ГОДНОСТ Е ИЗТЕКЛА. А и ако се наложи да се ползва, ми се вижда голяма врътня това нещо... Редактирано 19 Април, 2019 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #2 Отговорено 19 Април, 2019 Тази система, ако верно я има е нож е две остриета... Един познат тираджия, който е свикнал с тази система, щеше да натресе с личната кола колата пред него... Защото е свикнал с нея... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nevernotnever 5 #3 Отговорено 19 Април, 2019 CMBS системата първо предупреждава със звуков и светлинен сигнал и ако не се натисне спирачката от водача следва стягане на коланите и се задействат автоматично спирачките. Eто клипчета как работят ACC, LKAS и CMBS https://www.youtube.com/watch?v=yUqNcnUf6gg https://www.youtube.com/watch?v=5NPEwuYvrxk https://www.youtube.com/watch?v=PLsVfXIKwkc 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #4 Отговорено 21 Април, 2019 Въпросите за CMBS бяха отделени от темата за това какви са разликите в нивата на оборудване. @stany681 ако имаш LKAS, имаш и CMBS. Вървят пакет ACC (дистроник), LKAS, CMBS На 19.04.2019 г. at 19:58, 5 GTT написа: Тази система, ако верно я има е нож е две остриета... Един познат тираджия, който е свикнал с тази система, щеше да натресе с личната кола колата пред него... Защото е свикнал с нея... Вероятно познатия ти тираджия няма CMBS, а някаква друга активна система за безопасност. Както и @nevernotnever е споделил - системата на Хонда предупреждава при опасност и при почти неизбежен удар, намесва спирачките. Като цяло не мога да си представя как може да разчиташ на CMBS - активира се само в много стресови ситуации, точно когато е необходимо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #5 Отговорено 22 Април, 2019 Стана ми интересно, как действа подобна система и открих това: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове