Пламен Керчев 1 #1 Публикувано 21 Април, 2019 Здравейте. За какво служат тези гуми на полуоските. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #2 Отговорено 21 Април, 2019 "И трите ли Дедо Попе?" Кажи верно, само т'ва ли ти се откъсна от клавиатурата?! Заглавие "Полуоски" и едно изречение с неточен въпрос?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #3 Отговорено 21 Април, 2019 Има ли изискване за дължината на един пост и ако съм нарушил правилата на форума, посочи кои. А по темата, допълни ми въпроса ако можеш или си станал с г**а нагоре. Приемам поста ти като заяждане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #4 Отговорено 21 Април, 2019 Преди 4 часа, Пламен Керчев написа: Здравейте. За какво служат тези гуми на полуоските. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #5 Отговорено 21 Април, 2019 (Редактирано) К'о?! Неееее! Не си нарушил правилата. Просто, така поднесена, темата звучи като виц от поредицата "Само в България". Отварям хладилника - кутия сладолед. Отварям кутията - сърми!!! После, На снимката виждам три гумени детайла. Предполагам, че някой, невиждал такава полуоска, и идея си няма, че онова кръглото на средата също е гумено. Тааа, от твоя въпрос изобщо не става ясно, за кои гуми питаш. И сега, Гумите в двата края на полуоската се наричат маншони на каретата. Гумата (както вече се изяснихме, че е гума) на средата на полуоската е успокоител на вибрации. Залепена е за полуоската. На едно от предишните ми CRV-та се бе ше разлепила и разместила. Махнах я и си карах без нея. Не съм забелязал поява на вибрации във всички режими на каране. Таааа, тетака! п.п.ГЗ-ът ми си беше,и си е, където трябва. Щом искаш адекватен отговор, задай адекватна тема и въпрос. Между другото, с търсачката може би щеше да намериш предишни теми, където сме коментирали ТОЗИ успокоител. А ние сме го коментирали. edit: Все пак си схванал заяждането ми Редактирано 21 Април, 2019 от Krasi-mir 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #6 Отговорено 21 Април, 2019 (Редактирано) Като изключим всичко което е извън темата, въпросът ми е. Възможно ли е този успокоител, ако е закъсан в единият край, както е при мен да оказва влияние на управлението, изразяващо се в леки вибрации, който се усещат във волана при определена скорост. Редактирано 21 Април, 2019 от Пламен Керчев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #7 Отговорено 21 Април, 2019 Краткия отговор е ДА. Обаче, Вибрации във волана при определена скорост може да се предизвикат от една камара неща. Вътрешни карета при потегляне. Външни карета в завой. Система 4х4 в завой. Крива гума/джанта. Крив спирачен диск. Задържащ сп.апарат. Кардан. Скоростна кутия. Съединител. ... Ти си. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #8 Отговорено 21 Април, 2019 Вибрациите се усещат при скорост около 110 км/час. Интересно е че когато карам с по висока скорост и натисна спирачка, при падане на скоростта пак се усеща тази вибрация. При тръгване и завой няма вибрации. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 21 Април, 2019 Крива джанта,разбалансирана гума ако не си правил скоро балан на гумите направи го. Вибрациите при натисната спирачка ли ги усещаш като намаляш. Ако е закъсан успокоителя смени го. Накрая може да е разбита полуоска ама там най много боли. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #10 Отговорено 22 Април, 2019 Съгласен съм с CARPERA, донякъде. Ако е полуоската би трябвало да вибрира постоянно. Вибрациите ще се усилват и намаляват с увеличаване, и намаляване на скоростта. Все пак има вероятност полуоската и/или успокоителя при въртене да изпадат в резонанс само при тази скорост. Бих заложил на гума, джанта или спирачен диск. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #11 Отговорено 22 Април, 2019 Чисто нови гуми сложих преди месец. С предните гуми вибрациите бяха много по осезаеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 22 Април, 2019 Наистина колега дай повече информация за да ти се помогне. Сложих чисто нови гуми и точка това е.Какви сложи Шумунжо марка или сложи хубави. Предните бяха зле ,защо,колко ги кара,те каква марка бяха,кога ги балансира последно. Питах те вибрациите при висока скорост и натискаш спирачка в този момент ли се появяват. При мен беше така и се оказаха износени водачи на спирачните апарати,това е при скорост 130 и се опиташ рязко да намалиш и се получават вибрации . За колегата Krasi-mir Според мен ако луфт е минимален в полуоската в определени моменти ще се усеща,ако е вече голям ще е така както казваш ти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #13 Отговорено 22 Април, 2019 Вибрации има както написах и по горе при скорост от около 110 км/час. При по висока скорост и натискане на спирачка вибрации се усещат и изчезват с падане на скоростта. Старите ми гуми зимни Купър Дискавъри с граифер на 80%. Новите Нексен чисто летни. Този отлепеният успокоител ако го премахна напълно, проблем ли ще е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #14 Отговорено 22 Април, 2019 (Редактирано) Ако е това че при висока скорост и натискаш педала за да намалиш, и в този момент усещаш вибрациите. Търси проблема в износени водачи на спирачните апарати,крив спирачен диск,кофти накладки. Сащо си източи през всеки апарат течноста ако не е пипана незнам колко си години,неправилно работещо бутало също прави големи поразии. За успокоителя според теб за какво е сложен и са го нарекли така,сам си отговори на въпроса. Редактирано 22 Април, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #15 Отговорено 22 Април, 2019 А вибрациите при не натискане на спирачките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #16 Отговорено 24 Април, 2019 Moже без "успокоител". Още повече, че там се къса полуоската! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #17 Отговорено 24 Април, 2019 Да не би това да е причината да го има този успокоител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #18 Отговорено 24 Април, 2019 Не мисля. На приятел там се скъса. Предполагаме заради влагата ръждясва, до степен отслабване на материала. Неговата е "австрийка"! В нета съм чел за няколко такива случая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пламен Керчев 1 #19 Отговорено 1 Май, 2019 Оказа се успокоителя. Махнах го и вибрацията изчезна. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове