svetoslav05 0 #1 Публикувано 4 Април, 2019 (Редактирано) здравейте, От няколко дни съм собственик на CR-V 2.2 140к.с. 2007г. Искам да помоля за грамотна информация отностно какво масло се ползва за двигателя,диференциали и скоростна кутия. Редактирано 4 Април, 2019 от svetoslav05 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #2 Отговорено 4 Април, 2019 Здрасти. Има доста изписано за маслата, но трябва да се прочете тук там. Но за да те улесня, ето ти малко инфо на готово: - Двигателно масло: HFE-C2 0W30 -HONDA събира около 6,5 л. по около 40 лв., като му дават пробег до 20000 км. но го сменявай на не-повече от 10000 км. или 1 година. - Задължително масло за диференциала: DPS-F -HONDA , събира около 1л. и струва около 30-35 лв. Сменява се на не-повече от 60000 км. - Задължително масло за скоростите: MTF-3 HONDA , събира около 2,2 л. и струва около 30 лв. за 1л. Хубаво е и него да сменяваш на не повече от 60000 км. - Задължително масло за хидравликата: PSF-S HONDA , събира по-малко от 1л. и струва около 35лв. - Антифриз - за предпочитане оригинален на Хонда ,готов за употреба за -37 гр. , но не помня цената. Общо взето е това , но цените на маслата са приблизителни, защото може да са ги вдигнали в Буртрако. -Единствения компромис, може да направиш само с двигателното масло, ако оригиналното ти се вижда скъпо. Можеш да вземеш друго но със същите показатели. Аз например последните смени и на двете Хонди, ги направих с, MOTUL 8100 eco-clean- 0W30 - C2 което е със същите показатели но на половин цена. А и оригиналното, което го продават в опаковка на Хонда , вътре вече е Кастрол - и на мен не ми харесва. Също Мобила с горните показатели е добър избор, но преценката е твоя. Успех. 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #3 Отговорено 4 Април, 2019 От тук в форума темата за общите поръчки може да ги вземеш на половин цена течностите и маслата с бранд Хонда Ако побързаш може да се включиш за този месец Ето може да разгледаш и поръчаш https://www.ato24.de/en/car/engineoil-honda.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svetoslav05 0 #4 Отговорено 16 Април, 2019 0w30 не е ли прекалено тънко за автомобил на 12 години 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #5 Отговорено 16 Април, 2019 (Редактирано) Всички мнения, които отговарят на горното ще бъдат скривани. Просто предупреждавам, да няма после "къде ми е мнението". За колегата: Може да кара с каквото си поиска или да последва препоръките. Не ми се влиза в "маслени" полемики. Редактирано 16 Април, 2019 от dindin 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове