stanislavnba 19 #1 Публикувано 25 Март, 2019 Здравейте, вчера ми изгоря дясната крушка на късите. И гледах уж едно видео как се сменя, не успях да си вкарам ръката от страната на хидравличния мъркуч, ама дадох пълен ляв на волана, мръднах кората под калника и от там стигнах до буксите. На едната букса, която си мислех че са късите я извадих и от там само кабели излязоха. После извадих другата и изкарах Лед крушка Приложена на снимките. Това ли ми е за късите? То няма за какво друго да е ама да питам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #2 Отговорено 25 Март, 2019 Да това е колега 🍻 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #3 Отговорено 25 Март, 2019 Мерси, отивам да купя и да сменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #4 Отговорено 25 Март, 2019 Е добре, че питаш! Това, което си показал на снимката е лампата за габарит. Лампата за къси светлини е по-голяма, метална е и ляга в метален цокъл. Колегата доста неприятно те е подлъгал, като ти е казал, че е това. Та така, не е това. Това е габарит, модел W5W. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #5 Отговорено 25 Март, 2019 (Редактирано) преди 20 минути, ogi28b написа: Е добре, че питаш! Това, което си показал на снимката е лампата за габарит. Лампата за къси светлини е по-голяма, метална е и ляга в метален цокъл. Колегата доста неприятно те е подлъгал, като ти е казал, че е това. Та така, не е това. Това е габарит, модел W5W. А къде се намира тогава крушката за късите ? Че имам дълги, мигач и тази . Другата букса както казах, като я извадя и излязоха кабели а не крушка. И като проверих W5W крушката в Гугъл и магазините, няма нищо общо с моята. А нормалните 55W крушки за ХОнда , цокъла им е същия като на моята ЛЕД крушка. Редактирано 25 Март, 2019 от stanislavnba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #6 Отговорено 25 Март, 2019 (Редактирано) Бъркаш сериозно. Крушката на късите се намира точно там, където вижда, че не свети, като сравниш с другия фар. (Освен ако и на двата фара нямаш къси и досега си карал така). Ако погледнеш десния фар отпред, най-външно е разположен габаритът - това, което си снимал на твоите снимки. След него е късата. Трето е мигачът, четвърто - дългата светлина. Виж прикачената картинка в края. На това място - второто - ще видиш лупа, подобно на прожектор. Погледни фара откъм гърба му там и ще видиш голяма кръгла капачка. Тя се сваля и се открива изглед към лампата и буксата ѝ. Сваля се буксата. Около лампата има метална скоба, която я държи на място, ако е H1. Скобата се сваля, лампата се вади, после всичко, начело с новата, се слага по обратния ред. За да махнеш капачката, най-добре е да махнеш гърловината на казанчето за чистачки. Това, дето си проверил за W5W изглежда различно, защото това е оригиналната стъклена лампа, а ти си снимал и си показал LED-заместител, който е за същия цокъл. Мисля, че щом с толкова елементарно нещо се затрудняваш и не можеш да го разбереш само с поглед - по-добре е да посетиш сервиз. Има особености по слагането, които ако не спазиш - лампата хем няма да свети на пътя правилно, хем е възможно да заслепява насрещните автомобили много сериозно. Успех, все пак. ------------------------- Сега прочетох отново цялата тема, само да уточним - на теб какво ти е изгоряло и не свети: а) късата светлина, посочена със зелената стрелка на снимката или б) светлината за габарит, която ти си снимал в първото мнение и си показал, и я наричаш "къса"? Редактирано 25 Март, 2019 от ogi28b 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #7 Отговорено 25 Март, 2019 (Редактирано) И габаритите се оказаха че не ми светят. Те са в5в и те са лесни за смяна. Н1 на други коли съм сменял не е проблем. Проблема ми е махането на голяната черна капачка. Редактирано 25 Март, 2019 от stanislavnba Грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #8 Отговорено 25 Март, 2019 Оправих се. Капачка та се отвори с 300 зора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #9 Отговорено 27 Март, 2019 Колега, извинявай. В бързината въобще не съм прочел, че става въпрос за къси светлини. 😟 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове