Jump to content
svelight

Помагайте. Загуба на мощност след смяна на глава

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам нужда от помощ. Колата е Хонда Сивик 1.7 CTDI 2003. Губеше антифриз доста време и я занесох на проверка, казаха гарнитура глава. Речено сторено отвориха я, воден тест, спукана глава. От там нова глава и всичко покрей нея. Майстора сложил масло 10W40. Преди беше с 5W40. Преди ремонта въпреки че е горяла антифриз вървеше повече от добре. Взех я и беше мудна, светна check engine и влезе в авариен режим. Отидох за рекламация, майстора ми каза турбо за смяна, имало много луфт. Да вярвам ли? Грешката която изчисти беше:  engine boost negative deviation. 

Редактирано от svelight

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влиза ли в авариен режим колата? Ограничава ли ти оборотите и скоростта? Ако се съмняваш в турбото, отиди да я закачат на диагностика и да се видят живите данни. Моята влизаше в авариен режим, занесох я при едни момчета, които чипосват коли, вързаха я на компа и в движение гледахме данните, при мен пренадуваше турбото, но се разминах само с почистване и баланс. Не вярвай на сляпо, отиди при хора, които разбират, гледам, че си близо до Пловдив, отиди в Маднес или при диагностици, които се занимават с това!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как ги ''носите" тия коли не знам....

Според мен майсторите са ти объркали вакуумите управляващи геометрията на турбото или са изпуснали да закачат някой вакуум.Трябва да се проследят всички маркучи Дебитомер(ако има)-турбо-кулер-колектор и вакуум помпа-бууст актуатор клапан-вакуум актуатор.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Тишко! Грешката е P1236,има писано за нея във форума! Или не е закачен клапана,който управлява геометрията или има спукан маркуч до него. Трябва да се провери всичко по вакуумите,ако не са те,може самия клапан да е дефектирал,но в никакъв случай не ти е виновно турбото!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен беше същото,но с грешката P1237. Едно братле ми реши проблема за нула време и 30 лева. Ако искаш,пиши ми на лично да ти дам номера му. Сервиза му е до магазин Рила в Пловдив.

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...