BlueDream4 86 #1 Публикувано 1 Януари, 2019 (Редактирано) За много години! Преди време бях сменил топката на скоростния лост с една друга, тип универсална( моята беше напукана, протрита), обаче след време започна да се развърта, играе, докато ония дни, излезе сама от лоста.. Оказа се резбата на лоста е заминала, наполовин....Намерил съм оригинални части - топка, маншон и голямата дилема, скоростния лост. Рових за клип, да намеря някакво показно, как става монтажа и демонтажа, но НЩ. Голяма ли е разправията с този лост, много ли трябва да се разглабя, заслужава ли си нервите..Мога ли сам да се справя без някакви специални инструменти. Благодаря Редактирано 1 Януари, 2019 от BlueDream4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 1 Януари, 2019 Няма ли да стане с някоя химия за уплътняване на резбата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #3 Отговорено 1 Януари, 2019 (Редактирано) Ако се сещаш за подобна такава сподели , аз сега ще търся...Като цяло доста ще ме улесня подобна интервенция..Но нз после ще се завие ли топката, да не започне пак да се вади.. п.с. - отгоре лоста, доста се е загладил и ме съмнява, че изобщо ще хване .. Редактирано 1 Януари, 2019 от BlueDream4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #4 Отговорено 1 Януари, 2019 Има и комплекти за възстановяване на резби, нещо като това: https://zimber-tools.com/bg/rchni-instrumenti-zimber/metchici-i-plashki/instrumenti-za-vzstanovyavane-na-rezbi.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #5 Отговорено 1 Януари, 2019 2 hours ago, aleksandur said: Няма ли да стане с някоя химия за уплътняване на резбата. Мисля че открих топлата вода , това би трябвало да ми реши проблема с разглабянето и риск да счупя нещо 100% "Течен осигурител за всякакви резбови съединения, клас – средна якост За осигуряване и уплътняване на болтове, гайки и резбови съединения до М36 в изходно състояние. Действа противозаклинващо и осигурява сигурност при критични възли и детайли. Температуно устойчив, от -55С до +175С Начин на употреба: Моментално втвърдява при липса на кислород и при контакт с метали, PVC, PU. Вътрешната и външната резби да се намажат фино и моментално да се сглобят." Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #6 Отговорено 4 Януари, 2019 Резултата: Пристигнаха частите, за мое голямо учудване, топката, маншона, скоростния лост са в отлично състояние......15лв. Помислих си, първо да пробвам да навия така топката и "ти да видиш" - заспа...отличник, явно онази универсалната е била с къса резба и е въртяла горе, където се е загладило, а тази оригиналната е дълга, и има къде да захапе Оставям като дълбока резерва маншона и лоста. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове