to-shiba 3 #1 Публикувано 5 Ноември, 2018 Здравейте, имам странен проблем с возията на Сивик 1.6i 110кс. 2004г. Вози все едно съм в зил и съм в полето където има много бабуни. Колата много подскача и всяка една неравност ако ще и малка пукнатина на асфалта се усеща все едно удрям в някакъв огромен кратер. Сменях шарнири, сменях маншони на амортисьори, откъдето ми провериха и пружините казаха че са доста добре, сменях кормилни накрайници, общо взето всичко което казаха за нередно беше сменено, но пак си подскачам и тропам, което е доста неприятно. Три добри майстори минах и трите казват, че по ходовата част няма проблем и тази Хонда возела така. Моля споделете вашето виждане, наистина ли вози така ужасно, самите амортисьори ли са проблема или нещо друго в тази кола което ми обягва. Цялото ми табло се разхлопа и единият ми прозорец вече тропа и трепери като е отворен просто ужас, а съм карал 1997 Сивик 6 ген купена с удар и не можеща да се изправи и е возела 100 пъти по-добре, което тотално ме оставя без думи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 5 Ноември, 2018 Ами,така вози ,твърдо е окачването ,и аз не съм доволен как подскача ,обаче това е положението .Акорда вози хубаво ,амааааа там парите са други . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #3 Отговорено 5 Ноември, 2018 лелеее ще се разплача а ако сменя амортисьорите нещо регулируемо окачване а у нещо подобно дали би смекчило нещата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
July77 0 #4 Отговорено 10 Ноември, 2018 (Редактирано) На 5.11.2018 г. at 21:51, to-shiba написа: Здравейте, имам странен проблем с возията на Сивик 1.6i 110кс. 2004г. Вози все едно съм в зил и съм в полето където има много бабуни. Колата много подскача и всяка една неравност ако ще и малка пукнатина на асфалта се усеща все едно удрям в някакъв огромен кратер. Сменях шарнири, сменях маншони на амортисьори, откъдето ми провериха и пружините казаха че са доста добре, сменях кормилни накрайници, общо взето всичко което казаха за нередно беше сменено, но пак си подскачам и тропам, което е доста неприятно. Три добри майстори минах и трите казват, че по ходовата част няма проблем и тази Хонда возела така. Моля споделете вашето виждане, наистина ли вози така ужасно, самите амортисьори ли са проблема или нещо друго в тази кола което ми обягва. Цялото ми табло се разхлопа и единият ми прозорец вече тропа и трепери като е отворен просто ужас, а съм карал 1997 Сивик 6 ген купена с удар и не можеща да се изправи и е возела 100 пъти по-добре, което тотално ме оставя без думи. Здравейте, като прочетох този пост...все едно аз съм го писала. Вече 10год. в семейството имаме Хонда Сивик 6ген. 1998г., до ден днешен ни служи вярно. Но аз преди 3м. реших да си купя Сивик 1.6 спорт 2004г. Едвам я карам тази втората, всеки ден я карам минимум 40км. и ми се плаче. Затова предприех смяна на окаването, което ще се случи в близките 10 дни, и после наистина се надявам да ми е приятно да я карам, а не да се друсам като в каруца. Дано да стане, защото иначе количката ми харесва. Редактирано 10 Ноември, 2018 от July77 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #5 Отговорено 11 Ноември, 2018 Преди 16 часа, July77 написа: Здравейте, като прочетох този пост...все едно аз съм го писала. Вече 10год. в семейството имаме Хонда Сивик 6ген. 1998г., до ден днешен ни служи вярно. Но аз преди 3м. реших да си купя Сивик 1.6 спорт 2004г. Едвам я карам тази втората, всеки ден я карам минимум 40км. и ми се плаче. Затова предприех смяна на окаването, което ще се случи в близките 10 дни, и после наистина се надявам да ми е приятно да я карам, а не да се друсам като в каруца. Дано да стане, защото иначе количката ми харесва. Да и аз съм на път да го направя, но ще е лятото и може би ще сменя 16 с 15-ки джанти, защото според мен и това оказва влияние. Ще се радвам да споделиш мнение и дали има промяна, като ги смениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiril9666 1 #6 Отговорено 11 Ноември, 2018 Аз съм с 15-ки, 2004г. спорт едишъна, потвърждавам за твърдото возене, като каруца е, ама нормално - по-спортна кола е все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #7 Отговорено 16 Ноември, 2018 Чета и се чудя имам същата и ми се виждаше прекалена меко окачването особено отпред, при по големи неравностойно блъска страшно. Сложих и уреранови буфери, още повече усеща неравностите но не блъска и ми харесва втвърдяването на окачването.Основния проблем според мен е неадекватния за нашето пътища мекия гумен прашник-шок тампон. Предполагам че ще стане от много коли и на 8-ма вече има нормален полиуретанов шок тампонSent from my Redmi 3 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #8 Отговорено 16 Ноември, 2018 Аз съм с 15-ки, 2004г. спорт едишъна, потвърждавам за твърдото возене, като каруца е, ама нормално - по-спортна кола е все пак.Явно и смяна на джантите няма да помогне Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
July77 0 #9 Отговорено 29 Ноември, 2018 Здравейте отново....смених окачването и мога да Ви кажа, че си заслужава. Твърдото возене и силното блъскане по неравностите е наполовина по-малко. Разбира се, че не очаквах да вози супер меко, но това което беше.....за 4 месеца със спортното окачване ми изпадаха всички пломби и нито един от органите ми не си е на мястото (минавам по 1000-1100км/месечно). Да не говорим, че колата се вдигна със 3-4см., за което съм много доволна, особено за зимата, когато щях да бъда като снегорин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #10 Отговорено 3 Декември, 2018 Здравейте отново....смених окачването и мога да Ви кажа, че си заслужава. Твърдото возене и силното блъскане по неравностите е наполовина по-малко. Разбира се, че не очаквах да вози супер меко, но това което беше.....за 4 месеца със спортното окачване ми изпадаха всички пломби и нито един от органите ми не си е на мястото (минавам по 1000-1100км/месечно). Да не говорим, че колата се вдигна със 3-4см., за което съм много доволна, особено за зимата, когато щях да бъда като снегорин.Супер, една добра новина! Ще може ли да споделиш какво окачване сложи. Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
July77 0 #11 Отговорено 6 Декември, 2018 На 3.12.2018 г. at 20:45, to-shiba написа: Супер, една добра новина! Ще може ли да споделиш какво окачване сложи. Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сложих втора употреба от същия модел. Бях готова да купувам ново, но няколко автомонтьора ме посъветваха, че е най-добре да сложа оригинално, макар и втора употреба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове