rado_85 2 #1 Публикувано 17 Октомври, 2018 (Редактирано) Здравейте колеги, Имам съмнение за запушен ЕГР... На първа при потегляне и подаване на малко газ за превключване на втора и при втора колата не реагира веднага , а се усеща едно леко забиване и после тръгва нормално. След подаване на повече газ симптома изчезва. Има го само при първа и втора скорост. Не съм почиствал ЕГР досега. Прочетох доста във форума и първоначално помислих, че може проблема да е в педала за газта , но от трета нагоре няма никакъв проблем. Миналата седмица сменях горивен филтър оригинален..... колата е преди фейслифта и съм съобразил филтъра . Появи се малко преди да го сменя... т.е не е от него. Според Вас на какво се дължи и възможно ли е да е запушен или пред запушване ЕГР? Благодаря предварително на отзовалите се Редактирано 17 Октомври, 2018 от rado_85 пропуск в заглавието на темата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #2 Отговорено 17 Октомври, 2018 (Редактирано) Разглоби дроселната клапа и я почисти добре. Свали малката тръбичка след топлообменника и също я почисти добре-ще е пълна с нагар и сажди. Ще почистиш добре и отвора на смукателният колектор в който влиза тази тръба. Ще усетиш разлика,но като цяло не очаквай чудеса от колата. Мудно реагира на командите за ускорение,особенно след смяна на предавки или опит за рязко ускоряване. Провери и дебитомера. Редактирано 17 Октомври, 2018 от KrIv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rado_85 2 #3 Отговорено 18 Октомври, 2018 Благодаря за съвета Krlv , ще пристъпя към почистване почивните дни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #4 Отговорено 9 Февруари, 2019 На 17.10.2018 г. at 17:10, rado_85 написа: Здравейте колеги, Имам съмнение за запушен ЕГР... На първа при потегляне и подаване на малко газ за превключване на втора и при втора колата не реагира веднага , а се усеща едно леко забиване и после тръгва нормално. След подаване на повече газ симптома изчезва. Има го само при първа и втора скорост. Не съм почиствал ЕГР досега. Прочетох доста във форума и първоначално помислих, че може проблема да е в педала за газта , но от трета нагоре няма никакъв проблем. Миналата седмица сменях горивен филтър оригинален..... колата е преди фейслифта и съм съобразил филтъра . Появи се малко преди да го сменя... т.е не е от него. Според Вас на какво се дължи и възможно ли е да е запушен или пред запушване ЕГР? Благодаря предварително на отзовалите се мини един Карбон Клийн за 50 60 лева и нямаш ядове ама го направи преди смяна на маслото,а доколкото за горивния филтър той не е ОЕМ а е на Бош,Маде ин Спаин да си знаеш просто 40лева струва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 316 #5 Отговорено 9 Февруари, 2019 Бенджи спри се, темата е от миналата година и не само тази. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове