CARPERA 1540 #41 Отговорено 2 Декември, 2018 Quote Колкото до бензиностанциите, в бензиновото ЦРВ като сипя газ от ШЕЛ минавам 170 км с пълен резервоар, от Петрол, метрол и другите, максимум 150 км, и не не е от начина на каране, За газта доста има да се говори и аз съм зареждал в всичките в нашия град,при мен главното е на колко бара зарежда колонката би трябвало да зареждат от 12 да 14 бара,14 бара има само една газоколонка не е в нашия град.Повечето зареждат от 9 до 10 бара и едвам ти пълнят ботилката затова на зареждам догоре винаги наполовина ботилката ми е 40 л слагам винаги 20,моето обяснение е че когато мине 20 л помпата започва да се тормози и няма нужното налягане да вкара ефективно газта в бутилката.Може би трябав да се направи тема за газта и всеки да сподели своите разсъждения и неволи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto 85 4 #42 Отговорено 2 Декември, 2018 Колега Парушев, странно ми се струва да замръзне нафтата при тези температури. Аз сипвам на една бензиностанция до Чистота, ще се сетиш коя е. Тази зима ми е първа с Црв и не съм имал проблем, а я карам всеки ден. Горивния филтър смених миналата седмица, трудоемко е. Вади се цялата кутия на възд.филтър, наложи се да откача от страната на филтъра разпънката между бомбетата на макферсона и да я надигна леко нагоре. После се вади цялото тяло, като преди това се откачват всички букси по него. Абе ако не си го правил е трудоемко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #43 Отговорено 2 Декември, 2018 Няма нищо странно, нафтата да замръзне и при -10/12 градуса ( толкова беше температурата тези дни). И причината това да се случи при колегата е, че най-вероятно на бензиностанцията от която е зареждал (особено ако не е оборотна), да продават все още от лятната нафта. Миналата година, също имаше такива драми с лятна нафта, при първите по-сериозни студове, масово пищяха колеги, та не е изключено и от това да е проблема . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paruchev 15 #44 Отговорено 3 Декември, 2018 При мен бе станало минимум -15 градуса, голям студ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове