stany681 39 #1 Публикувано 19 Септември, 2018 Здравейте, колеги. Имам малко питане за антифриза - колата е Акорд,2008 г. дизел. Беше пристигнала от Швейцария със син антифриз; смених го отново с такъв...Досега всичките си коли съм карал с червен, който бил по-добър, лонглайф, не окислявал и т.н. Та питането ми е : Какъв е оригиналния антифриз на тази кола и има ли смисъл/необходимо ли е да сменям с червен ? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #2 Отговорено 19 Септември, 2018 (Редактирано) Здрасти, колега, Акордите се карат със антифриз, който е само за тях. Няма такова нещо като "син" или "червен". Той цветът е син, но антифриза си е за специално за Акорд. Разбира се винаги можеш да експериментираш, но е силно препоръчително да си сложиш оригинален. Ето линк към туба от 5 л. от coxmotorparts за да го видиш какво представлява. Няма смисъл да поръчваш от там, а може директно да си вземеш от Бултрако. Излиза горе-долу на същата цена. На мен при смяната ми трябваха 6л и си взема една туба от 5л + 1л. Ако пък го сменяваш при Слави например, то знам, че той си поддържа на склад и може и да не ходиш до Бултрако. Предполагам, че и при другите Хонда сервизи би трябвало да имат наличен, а не да се чака. Редактирано 19 Септември, 2018 от romborak 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #3 Отговорено 19 Септември, 2018 Наистина ??? Акорд се кара само с оригинален антифриз ? Баси.....Ще да ходя при Слави тогава, че ми е близо.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове