Ginesss 0 #1 Публикувано 22 Август, 2018 Здравейте колеги.От скоро имам Хонда црв 1 ва генерация 1999год. 147 кс.Проблема е когато достигна 3000 оборота на двигателя /на 2и3 предавка се чува най-силно/ едно чукане което преминава след това.Чува се както на газ така и на бензин.Пробвал съм и с по-високо октанов бензин но проблема си остава.Имам направен реглаж на клапани преди 10 000км.От къде да започна от диагностика или пак реглаж на клапани ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #2 Отговорено 22 Август, 2018 Според мен клапаните не са регулирани както трябва. Аз имах същия проблем като взех мойта. Регулирах клапаните и след 500км отново се чуваше тропане. След повторно регулиране нещата се оправиха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #3 Отговорено 22 Август, 2018 5 hours ago, Ginesss said: Здравейте колеги.От скоро имам Хонда црв 1 ва генерация 1999год. 147 кс.Проблема е когато достигна 3000 оборота на двигателя /на 2и3 предавка се чува най-силно/ едно чукане което преминава след това.Чува се както на газ така и на бензин.Пробвал съм и с по-високо октанов бензин но проблема си остава.Имам направен реглаж на клапани преди 10 000км.От къде да започна от диагностика или пак реглаж на клапани ? И двете да направиш няма да сгрешиш какви стойности са клапаните ако са всмукателни 0.10 и изпускателни 0.20 дали наистина са направени така и важно е газовото на колко рег клапаните като км и колко от тях са излезли от стойностите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ginesss 0 #4 Отговорено 24 Септември, 2018 Направих реглаж на клапаните но проблема си остана с чукането.Възможно ли е да чука аванса поради не работещ датчик (пиезокристален който е на блока) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #5 Отговорено 24 Септември, 2018 Не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #6 Отговорено 24 Септември, 2018 Защо не отидеш до Русе при Маркони все пак сте на 100тина км и да ти се решат проблемите,на какви стоиности са направени, двигателя истинал ли беше,този които ги прави правил ли е на Хонда не само на твоята преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ginesss 0 #7 Отговорено 24 Септември, 2018 Ако може някакъв телефон или координати за Русе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #8 Отговорено 24 Септември, 2018 4 minutes ago, Ginesss said: Ако може някакъв телефон или координати за Русе Ами под всеки негов пост има телефона но мисля че срещнах в една тема че е до 04.10 е на почивка,прочети малко негови постове и ще намериш много отговори на терзанията ти за колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ginesss 0 #9 Отговорено 24 Септември, 2018 ок благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове