Ivan Petrov 2 #1 Публикувано 24 Юли, 2018 Здравейте, колеги! От известно време усещам пукане във волана, наляво, надясно- до 1-2. Пукането се усилва когато е валяло и се е намокрила ходовата част. Когато е сухо, почти изчезва. Казаха ми- лагери- горе на амортисьорите. Пак повтарям, усеща се само волана, не чуване. Рейката не ми е протекла, нямам омазняване. Ако някой е имал такова нещо и е правил манипулация, нека да пише. Благодаря предварително!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokorum 3 #2 Отговорено 24 Юли, 2018 Правилно са те насочили.Имал съм подобен проблем с друга марка автомобил.Целта е да откриеш на кой амортисьор имаш проблемен лагер.Обикновено се сцепва сепаратора по който вървят съчмите,и макферсона блокира в горната част,в следствие на което,при въртене на волана се получава усукване на пружината,която се опитва да се върти отдолу.Усещането е като задържане при въртене с леко припукване.В моят случай в последствие на този проблем счупих витка на пружина.Така ,че вземай мерки незабавно.Успех... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dakota 14 #3 Отговорено 25 Юли, 2018 (Редактирано) Преди 13 часа, Ivan Petrov написа: Здравейте, колеги! От известно време усещам пукане във волана, наляво, надясно- до 1-2. Пукането се усилва когато е валяло и се е намокрила ходовата част. Когато е сухо, почти изчезва. Казаха ми- лагери- горе на амортисьорите. Пак повтарям, усеща се само волана, не чуване. Рейката не ми е протекла, нямам омазняване. Ако някой е имал такова нещо и е правил манипулация, нека да пише. Благодаря предварително!!! На 100% е от лагера на амортисьора. Смени лагера или ще счупуш и пружина, а това винаги става във завой. Редактирано 25 Юли, 2018 от Dakota Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan Petrov 2 #4 Отговорено 29 Юли, 2018 Поръчах си лагерите, чакам да дойдат и пак ще пиша като ги сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mimors 10 #5 Отговорено 29 Август, 2018 Смени ли лагерите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #6 Отговорено 5 Септември, 2018 Един човек седи при амортисьора със стетоскоп, а друг върти волана и така и при двата амортисьора, за да го хванеш кой е проблемния! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове