KostadinAtanasov 4 #1 Публикувано 4 Юли, 2018 Здравейте колеги, проблема ми е следния- От известно време при работа на колата на газ мирише на газ от ауспуха,което ме кара да си мисля,че може би е много богата сместа, най-вече се усеща на не загрят двигател. При последното зареждане се забеляза и завишен разход ( с 25 литра газ минах 176км предимно градско), което прави около 14,2/100 , винаги зареждам до горе и като свърши напълно, зимата минавам около 200км (12,5-13/100), а лятото 240-250км (около 10/100). Колата е Хонда Сивик англичанка преди фейслифта 1,6 Втек 126к.с 1995г. D16Y2, а газовия инжекцион Agis M210, изпарител Shark 1200, Инжекторна рейка Alex Rail 001 , от както е в мене съм минал 51хил.км , като сменям двата филтъра на около 15к , в момента за на около 3к. Очаквам вашите идеи и предположения каква най-вероятно е причината за ЕВЕНТУАЛНО богатата смес, (ламбда сондата ми е нова Денсо) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #2 Отговорено 5 Юли, 2018 Защо не се обърнеш към монтажника? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostadinAtanasov 4 #3 Отговорено 5 Юли, 2018 Монтирана е 1г. преди аз да я купя в сервиз ,който вече не съществува Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #4 Отговорено 11 Юли, 2018 В такъв случай потърси друг гараж, където има жив газаджия. Агис си остава най-монтирания инжекцион, тъй като от него се печели много.Струва около 200 лв. За съжаление миникита се окомплектова с турски детайли и един господ знае какво имаш на колата..Общо взето в повечето сервизи ще ти предложат да ти сменят цялата система.Във Варна това ще ти струва 600-800 лв. Другия вариант е да потърсиш официален вносител.С валидна гаранционна карта трябва да имаш безплатна подръжка и настройка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostadinAtanasov 4 #5 Отговорено 11 Юли, 2018 Ходих вчера, намерих го, беше се преместил сервиза на друг адрес, майстора също беше друг и като му казах, че мирише на газ провери дали не изпуска от някъде със сапунен разтвор омаза всичко, никъде нямаше мехурчета, после взе някаква машинка детектор за газ и като я доближи към рейката на инжекторите се разпищя, ама вика щом няма мехурчета е някакво съвсем минимално дори няма нужда нещо да се прави, а като разбра че е монтирана 2013г вика ами да те по принцип като станат на около 5г и почват проблемите и ме уверяваше,че едва ли не всичко било нормално и нямало какво да се прави, дори не я закачи на лаптопа да види за какво става въпрос, с 2 думи не му се занимаваше с мен, още повече след като му казах, че сам съм си сменял филтрите , а не съм отишъл да ми вземе някой лев А щом Агис е най-монтирания инжекцион , с цел най-голяма печалба, какво е качеството му, ако имаш преки впечатления и от рейката Alex Rail 001 и изпарител Shark 1200 , доколкото ми обясни той разбрах че са ефтини бюджетни решения, така че няма как да очаквам да са най-най, но дали са "що годе читави" или "ефтини боклуци" не разбрах, и ако се наложи да сменям рейката или изпаритела, какви да са новите-същите или други съвместими с този инжекцион? Иначе е ясн,че ще търся друг газаджия, на 2 места ходих и на двете първия въпрос беше "При нас ли е монтирана?" и като кажа НЕ, следва отговор "Който ти я монтирал сега да се оправая" без дори да изслушат какъв е проблема (явно имат работа и не са гладни) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #6 Отговорено 13 Юли, 2018 За съжаление е така и това го знам от твоите колеги варненци :). Относно: Който я е монтирал да се оправя...го коментирам така: Всякакви идиоти монтират газ,половината са бивши полицаи,работници по автомивки ,строителни работници,тенекеджии. Всеки си мисли че 200 лв с 4 дупки са лесни пари. Като отворя един капак мога да ти кажа монтажника дали е с основно или средно образование..и какво е работил миналия месец.. Газифицирането е отговорна работа,но контрола от властите е занижен и всеки си прави каквото иска.Естествено страда потребителят. Относно монтираните хардуерни елементи: Alex rail 001 -рейката на алекс версия 1.Алекс живее в Полша ,но няма фабрика и си произвежда всичко в Китай. Alex и Shark се произвеждат от Shenzen Lo.Gas China под марките AEB.Lovato.Valtek..и още 10 на имена звучащи на италиански. Качеството е клас "Мостра" издържа 6 месеца,но ако поръчам същата рейка във качество "Принс" ще изкара 3-4 години. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове