karamko4 0 #1 Публикувано 6 Юни, 2018 Здравейте колеги, имам следния проблем: Изгоря ми крушката на късите светлини. Въпросът ми е как да достигна до самата крушка (дясната крушка) не от страната на шофьора) Казанчето за течност на чистачките пречи и няма достъп. Колата е с фабричен ксенон. Трябва ли да сменям и 2те крушки? Знам че ако сменя само едната може да има разлика в цвета на светлината. Търсих в нета клип как се сменя крушката, но не намирам... Също искам да попитам какви крушки слагате има цени от 35 до 200лв за брой...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #2 Отговорено 7 Юни, 2018 На казанчето му се развива горе едно болтче и му се маха само гърловината. Не цялото. Колкото до крушките - май винаги има разлика от ново до старо.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3 Отговорено 7 Юни, 2018 (Редактирано) Крушките и двете е добре да смениш, разлика ще има, особено ако са тръгнали да лилавеят. Що се отнася до цена, каквото ти е по джоба, но на скъпите им е оправдана цената. И да, казанчето се отвива и се накланя, така че да не пречи. Ако си преди фейса, почти сигурно си с гадните винтчета, които се развиват с филипс отвертка, погледни и се приготви. Редактирано 7 Юни, 2018 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Grudinio 25 #4 Отговорено 8 Юни, 2018 Интересно. След три пъти смяна на крушки сега разбирам че гърловината казанчето за чистачките се маха. А аз за по-интересно свалям бронята и фара 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dinko12345 4 #5 Отговорено 16 Юни, 2018 Здравейте !имам въпрос-изгоря ми габарита и като го сменях, майстора ми каза ,че ксеноните ми са започнали да отслабват, особено десния !Действителна свети по-слабо, но като цяло светят добре и ми се вижда че има още доста хляб в тях. но той започна да ми обяснява сума ти неща от които общо взето схванах само .че като ми отслабвал ксенона ми товарел уж системата по някакъв начин и било важно да се смени! така ли е или просто ме врътка да ми вземе пари? Мнения !? и още-каза ми, че трябвало всяка година да си правя профилактика на климатроника, дори да бачка перфектно !така ли е според вас !? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #6 Отговорено 25 Юни, 2018 На 7.06.2018 г. at 6:08, petko_z написа: На казанчето му се развива горе едно болтче и му се маха само гърловината. Не цялото. Колкото до крушките - май винаги има разлика от ново до старо.. Още по-лесно става без развиване ;). Японците са го измислили с преплъзване, мисля беше в посока към купето. Дори казанчето за хидравликата се повдига нагоре, ако и то ти пречи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Сандо 0 #7 Отговорено 5 Август, 2018 Здравейте колеги!Имам пост в друга тема относно ксенона но и тук ще драсна 2 реда. Имах същия проблем с дясната крушка(светеше по слабо от лявата и премигваше на моменти).Реших да ги сменя и двете(иначе ще има разлика в светлината).Изръсих се малко и сложих(OSRAM Xenarc Night Breaker Unlimited).116лв за бр. Общо за двете +смяна на 2та габарита(така и така се отварят )+труда в сервиза 250лв.Е казвам ви СТРУВАТ СИ КРУШКИТЕ. Светлината е убийственна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове