martinlozanov484 0 #1 Публикувано 14 Февруари, 2018 Малко съм нов с Хондите и ако въпросът ми е дебилен - ще прощавате. До снощи вратата на багажника се отваряше без проблем, а от сутринта не мога да я отворя. Заключвах, отключвах, наложи се да извадя нещата през задните седалки. Опитах и сърч в гугъл, но няма обяснения (поне не и адекватни такива). Някаква идея какво може да блокира вратата? Благодаря предварително! Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #2 Отговорено 14 Февруари, 2018 (Редактирано) Не съм сигурен как точно е направено отварянето, но ако е електрическо, то може да има прекъснат кабел/лоша връзка. По подобен начин съм патил с един Nissan. Редактирано 14 Февруари, 2018 от draid Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinlozanov484 0 #3 Отговорено 14 Февруари, 2018 (Редактирано) Така, бърз ъпдейт по случая: след внимателно наблюдение и слушане установих следното - при затваряне на шофьорската врата се чува звук, като при заключване на колата, само че вратите не се заключват. При шофиране, без да пипам нищо, се чу веднъж, спрях, слязох и багажникът се отвори...веднъж, след това пак спря да се отваря. "Заключващият" звук продължава да се чува при всяко затваряне на шофьорската врата. Влезнах в багажника през купето, махнах една капачка с отвертка, бутнах едно метално палче с ръка и багажникът се отвори. Затворих го, излезнах отвън и не успях да отворя багажника. Малко съм шахмат, защото Сивика е мой от вчера и нямам идея какво се случва. Някой има ли идея какво може да е или къде в София мога да ида за да го оправят? Изпратено от моят Huawei Mate 10 pro с помощта на Tapatalk Редактирано 14 Февруари, 2018 от martinlozanov484 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #4 Отговорено 14 Февруари, 2018 Освен електрически, проблемът може да бъде и чисто механичен. Ако е замръзнала влага по уплътнението, електриката няма да отвори багажника. Залепнал е. Аз вчера сутринта доста сецах, зада отворя моя, а не съм с електрическо отваряне. Може да е проникнала влага и в механизма, и там да е замръзнала. Тогава не може да се задвижи механизмът. По късно днес, на температура над нулата пробвал ли си дали се отваря? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #5 Отговорено 14 Февруари, 2018 (Редактирано) Изпреварил си ме с отговора. Май нещата отиват на лоша ел. връзка, или проблем с моторчето на механизма... Редактирано 14 Февруари, 2018 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinlozanov484 0 #6 Отговорено 14 Февруари, 2018 При отварянето отвътре не ми трябваше никаква сила. По скоро си мисля, че има проблем с централния модул за заключване, заради звукът, който се чува при всяко затваряне на шофьорската врата. Изпратено от моят Huawei Mate 10 pro с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinlozanov484 0 #7 Отговорено 14 Февруари, 2018 По всичко личи, че сам няма да го оправя, а да разчитам на положението на звездите за да отворя багажника не е гот. Ако някой е имал подобни ядове ще съм много благодарен ако ми каже къде са му ги оправили. Ако може да е от София ще е добре Изпратено от моят Huawei Mate 10 pro с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #8 Отговорено 14 Февруари, 2018 Погледнете и това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #9 Отговорено 15 Февруари, 2018 Веси , това за него не важи. Според мен има скъсани кабели и нещо прави комшулък и прехвърля ток не където трябва. Залагам на шофьорската врата и след това на багажника. Отива се при човек който е наясно с кабелаците да провери. Няма такъв момент: -Затварям вратата и се чува заключване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinlozanov484 0 #10 Отговорено 15 Февруари, 2018 Това клипче го гледах, но не описва моя проблем, а и не е заяло перманентно. Когато си иска се отваря без напъни и проблеми. Надявам се някой да ме насочи към читав жичкаджия, че някой да не оака повече положението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #11 Отговорено 17 Февруари, 2018 Според мен отвори багажника както правиш сега - през купето (така отварях и аз багажника на Нисана), след товаа разглоби корите и огледай хубаво от къде минават кабелите. За мен в твоя случай възможностите са две - лоша връзка/прекъснат проводник или някакъв странен проблем с централното. Звука при отваряне/затваряне на вратата е възможно да е в следствие на даване на късо при движението на вратата, тъй като част от кабелите вървят ди конзолата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове