Jump to content
Guest Markony

Полируетанови втулки

Recommended Posts

Guest Markony

Много моля колегите които са си монтирали подобни тунинговани втулки да споделят впечетленията си.Също така бих искал да видя мостра от нова или повредена втулка с оглед на бъдещо производство.Материала който намерих е с цена 500лв за 50кг течна маса и 25кг втвърдител.Приятел огледа проектите за матрица и сега работя върху промяна на дизайна,защото ще се леят под налягане.Става въпрос само за втулките от предното окачване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маниак :cool::cool: .Аз не мога да ти дам мостра,но ще чакам с нетърпение да видя резултата.Много успех ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Paradox май имаше такива........иначе евала идеята е много добра......карал съм кола преди и след полируетана и разликата се осеща бая

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много моля колегите които са си монтирали подобни тунинговани втулки да споделят впечетленията си.Също така бих искал да видя мостра от нова или повредена втулка с оглед на бъдещо производство.Материала който намерих е с цена 500лв за 50кг течна маса и 25кг втвърдител.Приятел огледа проектите за матрица и сега работя върху промяна на дизайна,защото ще се леят под налягане.Става въпрос само за втулките от предното окачване.

Кефиш колега,евала.....Желая ти успех......... Редактирано от darius

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да попитам не е ли полипропилен?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евалата. :fun::cool: С нетърпение чакам да видя резултата.

Редактирано от Antony

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Нашляках ги отдавана по предния и задния мост. Мажат се с възелин (технически) яко... :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Нашляках ги отдавана по предния и задния мост. Мажат се с възелин (технически) яко... :worthy:

Надявам се само 1 в годината..не всяка седмица ,нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега,аз карам с полиуретанови втулки на горните носачи купени от САЩ.Марката им е SuperPro и се произвеждат в Австралия.те си идват с една специална грес(бяла на цвят) и не съм мазал с нищо друго.трябва да се смажат доста обилно иначе скърцат:worthy:при мен скърцаха в началото ,но после престанаха и си карам вече без да се сещам за тях.

ето и малко снимки на въпросните тампони:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

колега,аз карам с полиуретанови втулки на горните носачи купени от САЩ.Марката им е SuperPro и се произвеждат в Австралия.те си идват с една специална грес(бяла на цвят) и не съм мазал с нищо друго.трябва да се смажат доста обилно иначе скърцат:worthy:при мен скърцаха в началото ,но после престанаха и си карам вече без да се сещам за тях.

ето и малко снимки на въпросните тампони:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Точно от тая фирма видях ексцентричните втулки за изместване на ъгала на наклоните за предните колела,само че ти предполагам си купил с нормални втулки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^еми за мойта кола нямаше такива с ексцентрични когато купувах,а и сега незнам дали има щото каталога на фирмата нещо се е бъгясал.нормални са мойте втулки.мога и цена да ти кажа на мойте специално.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^еми за мойта кола нямаше такива с ексцентрични когато купувах,а и сега незнам дали има щото каталога на фирмата нещо се е бъгясал.нормални са мойте втулки.мога и цена да ти кажа на мойте специално.

Е то нали заради цената и екстрите се закрастих :worthy:От Хеед91 ли ги поръча?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то нали заради цената и екстрите се закрастих :worthy:От Хеед91 ли ги поръча?
не бе,от САЩ ги купих.$190 за 4-те горни носача.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то нали заради цената и екстрите се закрастих :punk:От Хеед91 ли ги поръча?
Ше гледам да ги докарам по 20 лв/бройката....да зарадвам наще хора :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то нали заради цената и екстрите се закрастих ;)От Хеед91 ли ги поръча?
Ше гледам да ги докарам по 20 лв/бройката....да зарадвам наще хора :rolleyes:
Евала бе колега:D айде действай, че така като гледам на срещичката ще си на кръстосан разпит :D поне от мен де ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въртящи се свободно втулки.няма такъв вариянтНали затова се набива външата а вътрешната се стяга с болт и всичко се остава в ръцете на гумата :) А и колкото да са качесвени ако ги стягате в увиснало положене ,Сами преценете за какво усукване става на въпрос.На десетата дупка и гумата се откъсва от втулките и все едно я нвма

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въртящи се свободно втулки.няма такъв вариянтНали затова се набива външата а вътрешната се стяга с болт и всичко се остава в ръцете на гумата :) А и колкото да са качесвени ако ги стягате в увиснало положене ,Сами преценете за какво усукване става на въпрос.На десетата дупка и гумата се откъсва от втулките и все едно я нвма

Не схванах за кое няма такъв вариант.втулките от полиуретан не са залепени към вътр.тръба,а се пързалят.Оригиналните ми(залепени)гумени тампони издържаха 2,5 години .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Я махайте втулките от гума и слагайте лагери, бронзови, стоманени втулки демек окачването да си е на твърдо. Нема разбиване ви казвам (само купето почва се цепи) и вози мноо стабилно, жалко само че дори при 50 вътре е страшно...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а от къде си ги взе и на каква цена?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а от къде си ги взе и на каква цена?

http://www.energysuspensionparts.comс доставката 200USD , мито - ;)
1нет ,да вземем и ние да поръчаме 1 комплект,мен ще ми трябват за мостри и размери...не са толкова скъпи..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за да не отварям нова тема, какви са тези пловдивските и откъде могат да се купят?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като купуваш не е лошо и да вземеш допълнително смазка (май беше към 10на долара) ;). Чувал съм че ако не ги смажеш добре после доста скърцат а пък и наистина трябва добре да се смажат. Не съм сигурен дали тази смазка в комплекта е достатъчна, ама аз за всеки случай си вземах една допълнителна кутийка. Засега съм монтирал само предните, в момента чакам брат ми да ми прати оригиналните средни за задния надлъжен носач и ще стягам и задницата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като купуваш не е лошо и да вземеш допълнително смазка (май беше към 10на долара) :(. Чувал съм че ако не ги смажеш добре после доста скърцат а пък и наистина трябва добре да се смажат. Не съм сигурен дали тази смазка в комплекта е достатъчна, ама аз за всеки случай си вземах една допълнителна кутийка. Засега съм монтирал само предните, в момента чакам брат ми да ми прати оригиналните средни за задния надлъжен носач и ще стягам и задницата.

днес си купих въпросните задни средни - некви ментета...дано изкарат половин година...смазката е достатъчна,дават бонус...а иначе тези които са RearTrailingArm Bushings-по-добре да са гумени ,стават и полиуретанови но не и ES Във връзка с производството на тия джаджи мога да кажа че твърдостта е от голямо значение и са нужни коли за доброволни експерименти... EnergySuspension в началото са били с неизчислена твърдост съобразена с моделите коли и е имало проблеми...така че внимавай какво правиш приятел! Полиуретана може да бъде изключително твърд, дори има селенови втулки през които менaва полиуретан а не желязо...Така че сe хвани първо да направиш някакъв измислен тампон :ph34r: просто за да предсениш дали ще може да правиш както твърди така и меки детайли... Take care :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...