babuna7777 0 #1 Публикувано 10 Януари, 2018 Привет на всички от няколко дена съм собственик на црв 2.0 147 к.с. Колата се държи добре с газов инжекцион ловато.Имам питане за капачката на радиатора дали трябва да е 1,1бара защото така я дават по каталог ,а моята е 0,9 дали е проблем за мотора.Друго впечатление ми направиха свещите до колкото знам цвета им трябва да е керемиден а моите са бели къдеда търся проблем ако изобщо има такъв.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #2 Отговорено 10 Януари, 2018 Ако нямаш никакви проблеми с колата не се мъчи да си създаваш такива. Мисълта ми е, че ако колата си пали нормално и поддържа постоянна температура на водата няма какво да сменяш. И да така е по каталог капачката е на 1.1 бара, но при теб щом нормално работи 0.9бара не мисля, че е проблем. Карай смело и много безаварийни километри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
babuna7777 0 #3 Отговорено 10 Януари, 2018 Благодаря но мен ме притеснява да не е да има някакъв проблем та за това да са сложили капачка с по малко налягане за отваряне плюс това когато купувах автомобила в разширителното казанче нямаше грам антифриз целия вътре беше с нещо като кал е измих го сега е като ново но това са ми притесненията.И дали е нормално да загрява за около три четири минути?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sleep4o 2 #4 Отговорено 10 Януари, 2018 (Редактирано) Здравей колега, Тази кал се получава ако е имало теч някъде и са го запушвали с разни силикони или препарати. Възможно е да е имало и теч и да пада налягането за това да са сложили 0.9 бар. капачка. Редактирано 10 Януари, 2018 от Sleep4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
babuna7777 0 #5 Отговорено 10 Януари, 2018 Ами карам я колата за сега нама теч но ако намалее антифриза ще излезе проблем нкъде може би.А как да разбера дали има някакъв сериозен проблем в смисъл ако нивото си стои както трябва не вдига температурата и не надува маркучите.Къде най често става проблем при този деигател. Четох за радиатора но не се вижда никъде теч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #6 Отговорено 10 Януари, 2018 Преди 1 час, babuna7777 написа: Благодаря но мен ме притеснява да не е да има някакъв проблем та за това да са сложили капачка с по малко налягане за отваряне плюс това когато купувах автомобила в разширителното казанче нямаше грам антифриз целия вътре беше с нещо като кал е измих го сега е като ново но това са ми притесненията.И дали е нормално да загрява за около три четири минути?? Следи нивото на водата, ако е постоянно и не се променя, няма за какво да се притесняваш. А относно загряването на колата това е нормално. Тези автомобили загряват много бързо. Моята при минус 10 за 5-6 минути стига 90 градуса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 10 Януари, 2018 Това че стрелката е достигнала обичайната си позиция не значи че температурата е 90 градуса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #8 Отговорено 11 Януари, 2018 Белите свещи не са ли признак за бедна смес? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
babuna7777 0 #9 Отговорено 11 Януари, 2018 Преди 3 часа, DOXATA написа: Белите свещи не са ли признак за бедна смес? Как да разбера??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове