Tonny 1 #1 Публикувано 20 Декември, 2017 Здравейте колеги!За първи път пиша във форума както и за първи път се сблъсквам с проблема.Тъй като имам само основна информация на какъв принцип работи витека ще помоля за малко помощ и се надявам че съм на правилното място.Карам Хонда аеродек 1.5 витек-е 114 коня но върви като 75.преди нея имах Митсубиши Лансер 1.3 75коня разликата във вървенето е минимална!!!Минах през доста майстори и не можем да отстраним проблема.Не свети чека.На мигащия код открихме няколко грешки които изчистиме но вървенето си е същото.Клапана работи пробвал съм го на акумолатора.И на определените обороти бях поставил лампа на буксата която светва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 20 Декември, 2017 ако мислиш че ще летиш с тая кола нц. По какво съдиш че не работи ,ако си мислиш че трябва да го усетиш забрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #3 Отговорено 20 Декември, 2017 (Редактирано) Колега и аз карам такава d15z8 и от нея вървеж след 3500 оборота.всъщност тя си върви като 75 коня друга.лампата за екон свети ли на таблото? Принципа на витека е че при определени обороти на минимум 3 скорост и на напълно загрят двигател работиш на 3 клапана.1 всмукателен и 2 изпускателни,това става чрез маслото.с цел по малко гориво да влиза в цилиндрите и от там икономия.логично е ,че при икономия няма голям вървеш.също и скоростнота кутия е за икономия. Редактирано 20 Декември, 2017 от dragob Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tonny 1 #4 Отговорено 21 Декември, 2017 Говорих с друг собственик на втек и ми каза че няма да се усеща кой знае колко включването но ще има разлика от поне 20 коня при икономика след включването на витека.И да лампата за икономия си свети в определени обороти.Благодаря за отговорите.Най лесния начин е да сменя колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 350 #5 Отговорено 7 Януари, 2018 Ако не ти отърва сменяй. Трябвало е да се поинтересуваш какво купуваш. Аз моята я купих от човек, който не знаеше какво продава и се чудеше защо е толкова мудна в сравнение с 1.4 90. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове