PaloFF 1 #1 Публикувано 2 Декември, 2017 (Редактирано) Здравейте на всички Хонда маняци ! От около 3 седмици съм собственик на Honda CR-V MK2 RD7 2.2 I-CDTI 140hp , 2006г. Намирам се в Англия , и поради скъпите застраховки на острова колата не се кара и стои на паркинг откакто съм я купил . Припалвам я когато имам време 1-2 пъти седмично . Не съм я обслужвал още . Когато я купувах от англичанина колата нямаше никакви пушеци , допреди 2 дена . Когато забелязах пушека беше рано сутринта на първото палене бял облак дим (не беше палена 9 дни), помислих че е от студеното време сутринта +3 градуса и го отдадох на някоя изгоряла свещ или от това че не се кара изобщо . Та колата запали от раз без никакво затруднение след което изпуши голям облак бял дим ... дима се разнесе и веднага изчисти . Покарах я малко и като позагря зпочна да пуши силно пак бял дим , както си работеше . Без да съм я гасил от самото първо палене (Някъде около 30 мин.) .Та както работеше Започна да пуши силно гъст бял дим , с остра силна миризма , хвана ме за очите и гърлото чак . Пуши някъде 15 20 секунди след което пак изчисти и дима изчезна . Днес абсолютно същата работа ... Очаква ме път с до България на 9.02.2018г. И не искам изненади по пътия . Какво мислите вие ? Някакви адекватни мнения , има ли някой сблъсквал се с подобен проблем. Да допълня колата не мени обороти , не тресе . Работи равномерно и тихо . Паленето е всеки път от първият път без никакви проблеми . Възможно ли е да е някоя дюза или ... незнам вече . Редактирано 2 Декември, 2017 от PaloFF Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Batvan 17 #2 Отговорено 2 Декември, 2017 Здр.Ако е дюза ще чука мотора и за около 300км ще се строши.Колата ти гори масло и проблема ще е в главата. Като начало смени маслото и си вземи 2-3 литра за доливане.Това че гори масло няма да те остави на пътя. Трябва по често да проверявате да не остане без масло. На 300-400 км. спирате за почивка ,кафе ,тоалетна и преди да потеглите (да са минали поне 30минути) проверявате маслото. Ако е на средата не доливате . Ако е на минимума или по долу го правите на средата. Много масло пак не е добре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PaloFF 1 #3 Отговорено 2 Декември, 2017 Доста крайно заключение че гори масло . Ще го имам в предвид. Мерси . Темата може да се изтрие Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #4 Отговорено 2 Декември, 2017 Ако гори масло, дима ще е синкав. По - добре прежалѝ една застраховка и я покарай малко. Тоя бял дим, ако не е пара от конденз по генерацията, не е много добре. Имам Тойота дизел, случвало се да не я карам и по три седмици, но бял дим, а и какъвто и да е не е излизал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonyyolo 3 #5 Отговорено 2 Декември, 2017 Тази година ,юли месец ,отидох в Англия да докараме с един приятел същата Хонда 06г.,2.2 Д. Колата не бе карана един месец и като тръгнахме да я зареждаме да напомпаме гумите,да пазаруваме разни неща за път, направи същия номер .Облак бял дим все едно пръскахме против комари, направо се стреснахме ,как ще пътуваме с тая кола до БГ, но след 2-3 минути се изчисти и това беше . Докарахме я на самоход без никакви проблеми .Така и не разбрахме от какво изпуши.Ако я караш по-често ще видиш дали ще се оправи, ако продължи с пушека качвай я на автовоза и тук ще му мислиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DemiroFF 2 #6 Отговорено 4 Декември, 2017 Здравейте ... проблема е бил че само припалвам колата без да я карам и и явно старият собственик я е карал на къси растояния и Дпф се запушва ... Пушека се оказа от ДПФ който се самопочиства / регенерира Колата няма проблем . Благодаря на всички 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #7 Отговорено 4 Декември, 2017 С принудителна регенерация или по време на каране? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PaloFF 1 #8 Отговорено 4 Декември, 2017 По време на каране . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове