digiplex 1 #1 Публикувано 30 Октомври, 2017 Здравейте уважаеми дами и господа, отскоро притежавам Honda CR-V III ген. 2,2 дизел I-CDTI, и ми прави впечатление, че разхода нагориво е с около 1,2-1,4 литра над номиналните данни в тех. каталози , тоест градско-около 10 литра/100 км извънградско-7л/100 км/. Дали има някой със същия "проблем"? На какво може да дължи това? Благодаря предварително за коментарите ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hpt 4 #2 Отговорено 31 Октомври, 2017 Колега, замерванията от производителите се правят в така наречените идеални условия и затова не им вярвам напълно, а само ги ползвам за ориентир . Важен фактор, както знаеш е задкормилното устройство и стила му на каране. Разхода на баща ми винаги е по-нисък от моя. Според мен нямаш проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valdimor 16 #3 Отговорено 31 Октомври, 2017 (Редактирано) Засичане- само при пълен резервоар и след това допълване. Винаги съм карал по агресивно, защото все бързах за накъде, като тръгвах все в последния момент. Газ, спирачка при максимално възможната скорост според терена. При това каране никога не ми е падал разходът под 10.5, но преди 5 месеца се наложи да платя доста солидна глоба и от тогава вече не бързам и разходът никога не ми е минал по вече от 8.5 . Празен до Поморие и обратно при скорост 100-110 е около 6.3 , а при 130 - 7.5 до 8. Разходът по каталог никога не може да се постигне защото се измерва при съвсем други условия, нямащи нищо общо с нашите. Редактирано 31 Октомври, 2017 от Valdimor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aliyatin.com 2 #4 Отговорено 31 Октомври, 2017 До Германия среден разход 6/100.Същия маршрут на връщане 6.4/100.Така че както каза колегата зависи от средната скорост и в какви обороти я караш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #5 Отговорено 31 Октомври, 2017 Старата ми кола Киа Сийд комби 1.6 дизел 1.5 тона, купена чисто нова, по спецификация и дават 4.1 шосе до 5.2 градско разход. За всичките 8 години които беше при мен никога не е харчила толкова. Случи се веднъж със скорост 60-80 км/ч София - Симитли по старото шосе - камери, камиони, села .... даде ми 4/100 разход. през всичкото останало време харчеше 5.5 на шосе до 7.5 зимата в града. по магистралата със 140-150 никога под 6.5. Според мен разхода който казваш е съвсем в реда на нещата за СУВ тежащ 1700 килограма и доста челно съпротивление Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #6 Отговорено 3 Ноември, 2017 Ако заредиш с немска или австрийска нафта разхода доста ще се дближи до каталожния. При мен: магистрала 120км/ч на темпомат - 6.8л. 150км/ч на темпомат - 8л извън градско около - 7.5л градско около 9л. зимно 10л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове