nedyalkov 13 #1 Публикувано 24 Юли, 2017 Здравейте Колеги, Не можах да открия нищо в мрежата, затова бих искал да попитам някой тук има ли наблюдения дали маслените филтри на K&N дават някакво подобрение като цяло в маслената система на автомобила и дали си заслужава закупуването на такъв филтър. Също така има ли такъв филтър по-дълъг експлоатационен период (в километри) от обикновените маслени филтри, които се предлагат на пазара? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #2 Отговорено 24 Юли, 2017 Силно се съмнявам маслен филтър да ти даде някаква чувствителна разлика в работата на колата. Може би ще филтрира малко по-добре от обикновените. Или иначе ако смяташ да спестяваш от маслени филтри те съветвам директно да продадеш колата, не е за теб. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #3 Отговорено 24 Юли, 2017 (Редактирано) Силно се съмнявам маслен филтър да ти даде някаква чувствителна разлика в работата на колата. Може би ще филтрира малко по-добре от обикновените. Или иначе ако смяташ да спестяваш от маслени филтри те съветвам директно да продадеш колата, не е за теб. Не съм писал с идеята за някакво спестяване на нещо, като се има в предвид, че масовите филтри са по 10 - 15 лева/бр. (оригиналния е към 20 лв), питам дали като цяло K&N филтъра би бил по-добър вариант от всички други масово предлагани маслени филтри на пазара, защото за въздушните филтри на K&N съм наясно, но за маслените им филтри въобще нямам идея дали си заслужават да се използват в автомобили предназначени за масова употреба (изкл. състезателните и рали автомобилите). Редактирано 24 Юли, 2017 от nedyalkov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #4 Отговорено 24 Юли, 2017 Според мен не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #5 Отговорено 24 Юли, 2017 Идеята когато си поръчвате КН е да знаете,че залагате на качество,тук не се гони перформънс.Има такива филтри(евтини,ментета и т.н) които дори не успяват да изкарат живот до смяна на маслото и наистина могат да навредят.Когато избирате филтър проверявайте дали е "запечатан" с фолио и дали има О пръстен-срещал съм и такива без ;(. Въздушните КН(панелни) са изгодни в дългосрочен план да знаете,че автомобила "диша" добре,а не за 2-5 к.сили които уж подобрява ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове