mcd 27 #1 Публикувано 9 Юли, 2017 Пуснах нова тема, защото другата е озаглавена "Предни говорители" Интересува ме някой дали знае параметрите на останалите говорители и най-вече ме интересува събуфъра на комбито (не знам еднакъв ли е при седана). Доколкото вече се разбра предни и задни говорители на вратите са 17см 2 ома. Моля някой ако има информация за останалите да пише. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 9 Юли, 2017 (Редактирано) Цялата система е на 2 ома. Така или иначе, ако съдим по другата тема - си писал, че си сложил 4-омови коаксиални тонколони. Аз бих те посъветвал ако не друго, да сменяш с говорители от една серия, за да не се окаже, че нещо свири по-слабо/силно спрямо останалите. Иначе като стигна до това да правя аудиото на колата съм решил да слагам компонентни 2-омови. Редактирано 9 Юли, 2017 от Veseliq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #3 Отговорено 9 Юли, 2017 Май си прав за компонентните. Тези които взех сами по себе си свирят страхотно, но като цяло звука все още не ми харесва. Занимавал съм се с музика и аудио и съм малко по-критичен от нормалния потербител на който би му харесал звука. Искам да сменя и баса, защото и той ми се струва че гъгне. Явно оригиналните говорители или са с ниско качество или са слаби или жабата на която е била колата я е заебавал постоянно на слънце. Не може тези говорители за няма 7 години да се разпаднат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #4 Отговорено 9 Юли, 2017 Как да не може.Хартия при неконтролирана влажност колко да изкара.? Обикновено говорителите във вратите,като спрат да работят улпътненията на прозореца направо си мухлясват... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #5 Отговорено 9 Юли, 2017 Ще погледна уплътнения но не съм забелязал проблем там. А на говорителите не беше хартията, а гумата отстрани беше накъсана. Четох в чужди форуми че като цяло производителя на тези говорители не е особено качествен - не помня коя фирма беше. Къстъм производство само за хонда са иначе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #6 Отговорено 9 Юли, 2017 (Редактирано) @Markony "премиум" аудиото на този автомобил е под всякаква критика - толкова е зле, че 2011та година говорителите са вече сменени с такива с нов part number и са сменяни гаранционно при оплаквания. Но за сравнение на стария ми Акорд 7ма от 2004, оригиналното премиум аудио звучеше мнооооого по-добре - явно мухъла за 11 години не го беше хванал, докато 8ма за 4 години вече говорителите са за боклука. Още BOSE системата, която слагат на Мазда 6 2005 е още по-добра и от тази в 7ма генерация. Такъв автомобил взех 2013та на баща ми - средно ниво, отново от Швейцария на 180 000км - за 60 000км от тогава цялата кола ръждясва като стар опел, но аудиото продължава да свири несравнимо по-добре спрямо Акорд 8. Като при покупка Хонда искат 4000лв отгоре за "навигация + премиум аудио", имаш очакване, че аудиото няма да е с качеството на колони "Тъндър" от 29лв чифта от Техномаркет. А говроителите във вратите са точно еквивалентни - нищо, че оригинални са 309лв за чифт. (въздишка...) Редактирано 9 Юли, 2017 от Veseliq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #7 Отговорено 13 Юли, 2017 Никой ли не знае нещо за събуфъра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове