liubo_81 0 #1 Публикувано 2 Юни, 2017 Здравейте, имам Honda Jazz Live 2006. Имам проблем с машинките за колани на предните седалки. Тази част, в която влизат коланите, монтирани на самите седалки. Поставяш колана, смяташ че е заключен, но при силно дърпане се откопчава. Пробвах втора ръка да ги сменя, но не стават. Дайте съвет какво мога да направя. Дали могат да се отворят самите машинки и вътре да се почистят? Тъй като в началото и трудно влизаше колана. А така е опасно да се кара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eduarrd 17 #2 Отговорено 2 Юни, 2017 (Редактирано) Тези, които си пробвал втора ръка какво им е, че не стават? На по-старите хонди има два размера на закопчалките на коланите при един същ модел Сивик примерно. Редактирано 2 Юни, 2017 от eduarrd Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #3 Отговорено 2 Юни, 2017 Има сервизна кампания за някои неща които са често срещан проблем при Джаз.Влезте в Хонда сайта(глобалния) въведете си рамата и вижте на какво подлежи. Имам спомен как се разглабяше и почистваше самата машинка,има видео за това в Ютюб. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
liubo_81 0 #4 Отговорено 3 Юни, 2017 Благодаря Ви за отговорите. Тези които пробвах изобщо не закопчаваха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
liubo_81 0 #5 Отговорено 7 Юни, 2017 Интересно, че предпазните колани на двете седалки не работят. Иначе като поставиш датчика, той отчита че е закопчана, а реално като дръпнеш силно колана и той се откопчава. Дали проблема не е от към електроника, да блокира защитата и затова да не иска да се заключи. Как мислите? А и в София къде мога да проверя това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RustyGun 6 #6 Отговорено 7 Юни, 2017 В Тубата има клипчета как с WD40 впръскват през отвора за колана и след това раздвижват механизма закопчавайки-откопчавайки няколко пъти, докато започне да хваща. Не съм сигурен доколко ще е ефективно, но едното от средните гнезда на задната изобщо не хваща и силно се надявам да е клеясала пружинка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
liubo_81 0 #7 Отговорено 8 Юни, 2017 И при нас средното гнездо не закопчава. Водих я на един майстор и той ни каза, че уж ги пръскал, ама някакво палче вътре го нямало. Един познат ми казва, че май защитата е блокирала. Понеже отчита, че е закопчано а в действителност не са. А не ми с иска да взимам други и да ги модифицираме. Предлагат ми да вземем от ауди например и да ги модифицираме за там, тъй като те закопчават. Не съм много за този вариант. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
liubo_81 0 #8 Отговорено 13 Юни, 2017 Колеги, а дали тези закопчалки са стандартни? Тъй като един приятел ще ми даде от старото му Renault, и се чудя дали ще станат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове