sidux 1 #1 Публикувано 14 Май, 2017 Здравейте колеги. От известно време се занимавам със спирачките на моята Хонда. Та..когато натисна и задържа педала на спирачките усещам, че леко потъва. След инспекция, открих ръждясали спир.тръбички и теч на течност. Подмених всички тръбички с медни (не пожелавам на никой такъв ремонт), обаче за съжаление, отново ми потъва педала. Въпросът ми е, знаете ли някакви рем.комплекти за спирачна помпа (brake master cylinder), понеже само нови намирам и съответно на "хубави" цени? И друго да ви питам, как си обезвъздушавате спир.система (АBS помпата)? Направих го по класическия начин ..с помпене на педала, но не съм сигурен дали съм обезвъздушил системата, понеже е с ABS. Sent from my LG-H815 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleca 7 #2 Отговорено 14 Май, 2017 Провери си пак, за всеки случай, дали всички колелета са обезвъздушени и тогава може да търсиш евентуално някакъв теч на спирачно масло. Аз скоро сменях буталото на единия апарат и уж я обезвъздуших, и всичко беше ок, но след 50 метра педала направо удряше в пода ; и пак обезвъздушаване, докато не излезе всичкия въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #3 Отговорено 16 Май, 2017 ABS-ът се обезвъздушава с машина за спирачна течност под налягане. Търси сервиз с такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sidux 1 #4 Отговорено 23 Май, 2017 Здравейте отново. След няколко обезвъздушавания на системата реших да разглобя спирачния цилиндър. Оказа се, че на вътрешното бутало гумичката играе на оста и вероятно налягането от там прескача към външното бутало. Някой може ли да помогне с рем.комплект, че за съжаление навсякъде ми предлагат цилиндър. Това са парт.номерата по Хонда: 46120-S84-A51 PISTON ASSY., PRIMARY 46122-S84-A51 PISTON ASSY., SECONDARY Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #5 Отговорено 26 Май, 2017 Здравей!Търся и търся но намирам комплекти само за помпаhttp://www.iparts.pl/czesc/zestaw-naprawczy-pompy-hamulcowej-frenkit-123070,honda,accord-vi-cg-ck-1997-03-2003-12,1-8-i-136km,45-3896-10026-100026-0-380-123070.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове