d-r.georgiev 0 #1 Публикувано 8 Май, 2017 Здравейте, колеги. Имам следният проблем с Хондата ми и ще се радвам,ако някой ме насочи по въпроса. Днес, докато шофирах към Пловдив изведнъж ми светна лампичката за акумулатора и сервото започна да отказва, и воланът стана много труден за управление. Спрях, изгасих колата и я запалих отново, като освен гореизброените проблеми започна силен тракащ звук, отпред в дясно по двигателя. Помислих, че се е скъсал някой ремък, тъй като ми се е случвало на друга кола, но като отворих капака всичко си изглеждаше на мястото. Към какво бихте ме насочили да търся като причина? Моделът е Accord 2,2 CDTI от 2005 година. Ще се радвам, ако някой, който е имал подобен проблем даде мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 305 #2 Отговорено 8 Май, 2017 Ами огедай ремъка пак на запален двг, не може да не чуеш от къде идва тракането. Лампата за акумулатора и загуба на хидравлика, значи, че генератора и хидро помпата не се въртят или поне не достатъчно бързо. Може би има блокирал лагер някъде и ремъка буксува... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #3 Отговорено 8 Май, 2017 Шайба на колянов вал, явно си е тракал, но не си го регистрирал като шум. Sent from my iPhone using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d-r.georgiev 0 #4 Отговорено 9 Май, 2017 Запалих тази сутрин колата. На контакт отново светеше лампатa за акумулатора, като забелязах, че и лампата за маслото също светна. След като я запалих, индикаторите угаснаха, сервото се оправи и воланът омекна, но тракането от дясно продължава. Възможно ли е да е за смяна демпферната шайба, тъй като ремъкът изглежда да е здрав? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #5 Отговорено 9 Май, 2017 Да, най-вероятно точно това ти е за смяна. Оригинална е 350лв, пиши ми ако е от нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HoNdA fEn 5 #6 Отговорено 9 Май, 2017 Демферната шайба си имаше сервизна акция за безплатна подмяна. Аз се възползвах. Звънни и попитай в Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 125 #7 Отговорено 9 Май, 2017 По тази сервизна програма отидох и ми казаха, че шайбата ми е перфектна и не е за смяна. Задължавали се да направят само огледа, но ако е наред - не сменяли. Та тази перфектна моя шайба си отиде след няколко хиляди километра. Отказах се тотално да се занимавам с Бултрако. Смених си я и това е.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #8 Отговорено 9 Май, 2017 Да, имаше такава акция, но ако е вече сменена веднъж някъде из Европа, няма да ти я сменят пак в България. Това е едно от нещата, които на тези двигатели рано или късно се сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 305 #9 Отговорено 9 Май, 2017 Запалих тази сутрин колата. На контакт отново светеше лампатa за акумулатора, като забелязах, че и лампата за маслото също светна. След като я запалих, индикаторите угаснаха, сервото се оправи и воланът омекна, но тракането от дясно продължава. Възможно ли е да е за смяна демпферната шайба, тъй като ремъкът изглежда да е здрав Да угаснат лампите след запалване е нормално, но преди каза, че е светнала в движение, което не е нормално и разбита шайба не може да го обясни.. Тракането може да е от демпферната шайба, но чак толкова да е повредена, че да превърта и ремъка да не се върти както трябва е твърде невероятно. Провери ли и обтегача? Ако шайбата е разбита и не се вижда добре отгоре, то обтегача ще подскача... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #10 Отговорено 9 Май, 2017 Аз сменях шайба на алтернатор наскоро, заради отчетливо остро тракане... Но до последно си зареждаше, просто на моменти тракаше и ремъка подскачаше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #11 Отговорено 9 Май, 2017 Шайба на алтернатора също може да шуми, но при нея липсва тракане, което е много отчетливо при демпферната шайба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #12 Отговорено 9 Май, 2017 При мен си се чуваше адски отчетливо, айде да не е тракане, чукане да е било. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HoNdA fEn 5 #13 Отговорено 10 Май, 2017 На мен пък ми скърца обтегача.. Изпосмених де що видя, лагери и ролки,докато накрая шума не се оказа от него.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове