marsenalec 0 #1 Публикувано 27 Април, 2017 (Редактирано) Здравейте колеги. Моята кола ми се струва бавна, има ли какво да се направи или просто е такава? Имал съм 7 ген, пак автомат,бно си беше доста по-добре. Ако някой има идея , предварително му благодаря, ако ми сподели как мога да е насъскам? Редактирано 27 Април, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #2 Отговорено 27 Април, 2017 (Редактирано) Щом ти се струва бавна, решението е - Ремап. Аз имам същата и направих тази процедура преди 2 месеца, и останах доволен. Enviado desde mi D2303 mediante Tapatalk Редактирано 27 Април, 2017 от vesivanova Предходното мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marsenalec 0 #3 Отговорено 27 Април, 2017 Благодаря ти за бързия отговор, но можеш ли да ми обясниш малко по-подробно, какво е Ремап? Ако е възможно : цена, град, разход, странични ефекти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #4 Отговорено 28 Април, 2017 7ма генерация, предполагам, е била с 2.0 VTEC, не 2.4 или 2.2? От 7ма генерация дизел на 8ма 2.4 и на мен ми се видя бавна. Но 8ма генерация е с близо 200кг по-тежка от еквивалентен модел 7ма генерация, което хич не е типично за този клас автомобили и не помага изобщо на динамиката. Друг проблем, заради който 8ма генерация се усеща бавна е, че са направили безумно системата drive-by-wire (педалът на газта няма физическа връзка с горивната система, подаването на газ се определя от компютъра). Например, натискаш 30% педала, колата подава газ 20%, натискаш го 60%, колата отваря клапана на газта 35% (числата не са точни и зависят от много фактори, бяха описани от един от хората, които правят ремапи), докато при 7ма е било 1:1. В спортен режим на 8ма, педалът е много по-отзивчив и близък до 1:1 натискане/подаване на газ. Едно от обясненията е, че така са направили спортния режим да се чувства спортен, а другото е да не ти е прекалено рязка колата в града. За мен това са глупости и при ремап го оправят, възнамерявам скоро да се възползвам. Има тема за ремапи в раздела за 7ма генерация - цената е около 600лв по спомен, като страничните ефекти са няколко коня повече мощност, адекватно поведение на педала на газта и по-ранно включващ се VTEC режим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marsenalec 0 #5 Отговорено 28 Април, 2017 Супер изчерпателно. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #6 Отговорено 4 Май, 2017 Здравей Колега. Твоят автомобил е с R20 мотор и адаптивна скоростна кутия. За да се промени вървежа малко, може да помогне ресетване на настройките на кутията и обучението и в по-спортен режим. Предполагам , че в Апостолов ще могат да ти помогнат, но дали ще имат интерес е друга тема... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Motte 9 #7 Отговорено 28 Август, 2017 Щом ти се струва бавна, решението е - Ремап. Аз имам същата и направих тази процедура преди 2 месеца, и останах доволен. Enviado desde mi D2303 mediante Tapatalk Здравей, Къде успяхте да направите ремап за този мотор. Може ли малко повече информация? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #8 Отговорено 28 Август, 2017 Щом ти се струва бавна, решението е - Ремап. Аз имам същата и направих тази процедура преди 2 месеца, и останах доволен. Enviado desde mi D2303 mediante Tapatalk Здравей, Къде успяхте да направите ремап за този мотор. Може ли малко повече информация? Благодаря Ремап-а ми го направиха в Испания от човек на Littlebo. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове