tihomirone 3 #1 Публикувано 16 Януари, 2017 Здравейте. Карам Accord 7-ма генерация, бензин, 2л. Колата е купувана преди почти 3 години. Първите 2 нямаше проблеми с ABS-ите. Миналата пролет светна датчика на задното ляво колело. Смених го с такъв от автоморга. След половин година, есента светна и другият датчик - заден десен. Пак го смених с втора ръка от автоморга. Преди месец ми светна и трети датчик - още не съм ходил да го видим на компютъра кой е. Вече започвам да се чудя дали не е на друго място проблема. От друга страна пуснах въпрос в друг форум (не е автомобилен) и там едно момче ми обясни, че негов приятел е имал същите проблеми и докато не е сменил и 4-те датчика, не се е оправило. Междувременно по коледните празници изгасна лампичката на ABS-а и десетина дни нямах проблеми. След това пак светна. Ако това може да насочи някой относно проблема. Чудя се и дали е добра идея да взимам втора ръка, от автоморги или да купя афтърмаркет някакъв за разумни пари (оригиналните мисля са над 300 лева). Препоръчаха ми тези 2 сайта (особено чуждия) за купуване: http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-accord-2-litre-petrol-clutch-kit20032008-p-73.html https://chastite.com/datchik-abs-honda-accord-vii-cl-2.0-cl7-sedan-d17126c10138.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #2 Отговорено 16 Януари, 2017 (Редактирано) Колега, 1-я линк е за съединител. Относно другия линк, при положение че около 160лв. ти е най-евтиния афтърмаркет за бройка (ако за теб е по-нормална цена от около 300лв., което не знам така ли е), вземи си 2-ра ръка, но оригинален. Все пак си провери на диагностика кой е. Нека също на тази диагностика да проверят да не би проблема да е в компютъра на АБС модула, ако има тази опция. Истинският ХДС на Хонда има тази опция. Проблемът при менте диагностиките е, че те нямат опцията да направиш Тест на съответният модул/датчик, което ХДС си го има. На мен тази зима няколко пъти ми светва ВСА и Триъгълника при палене сутрин, но това се случваше само на отрицателни температури и само когато е дръпната ръчната (стояла е дръпната цяла нощ), без дръпната ръчна не светва. Редактирано 17 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 46 #3 Отговорено 16 Януари, 2017 (Редактирано) Аз имам проблем с ABS от неделя (15.01) и стана точно след като колата прекара цяла нощ върху лек баир, на ръчна. На сутринта видях, че ми свети ABS + VSA + "/!\". В общи линии в интернет като порових, разбрах, че реално само ABS ме вълнува, тъй като другите неща светят заради него. Във вторник ще я водя на сервиз да разбера по-точно какво ще се оправя, но подозирам, че може да е от студа, въпреки, че на сутринта беше топло и пътувах така на слънчево време с плюсови температури и вече втори ден не изгася лампичката (може би иска само изчистване на грешката?). Другото, което подозирам е... Понеже сменях преден десен шенкел с идеята да сменя моя, който беше крив, закупен от автоморга, при свалянето му в автоморгата, директно изрязаха кабела на ABS-a, а не да махнат просто буксата, което беше много жалко, но това е... В следствие на което и при монтирането направиха същата гимнастика и с моя кабел, за да го комбинират с този на новия шенкел, и са го изолирали по някакъв начин, който още не знам дали е адекватен. Точно поради тази причина, подозирам че може и от това да е проблема - ще кажа утре най-вероятно. Другите варианти са букси, които не знам къде са или замърсяване, което пак не знам как да проверя, а ме е яд, че са елементарни неща, но просто не съм запознат. Редактирано 17 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #4 Отговорено 16 Януари, 2017 Колега, как може да им дадеш да ти режат така кабели безразборно, направо да се беше върнал да им кажеш да си оправят бакиите и да купуват нови датчици. На мен така ми беше светнал датчика, след смяна на свещи и реглаж в Бултрако, но се върнах и го оправиха, тогава казаха че грешката е генерирана от бутона за ВСА. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 46 #5 Отговорено 18 Януари, 2017 А де, питай ме как... Вече е късно. Сега съм поръчал неоригинален и ще ми го сменят до няколко дни. Оказа се, че точно този датчик ми прави проблем, на който е шарнира от автоморгата. Както и да е, необходимо е да отбележа, че имам и зор да го сменя, имайки предвид обстоятелствата сега и също така, че пътувам извънградско по не особено почистени места, а там е още по-нужно да имам. В крайна сметка за всяко нещо трябва супер внимателно да се следи как ти се поднася и обяснява. Доста мизерници има, както от сервизчиите, така и от автоморгите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 18 Януари, 2017 Абсолютно. Поне си разбрал, че е от там и може да отидеш и да им хвърлиш датчика в лицата, без да им казваш за какво... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 46 #7 Отговорено 21 Януари, 2017 Привет отново. В петък вечер, в малко по-топли обстоятелства за колата, десния преден abs датчик спря да ми свети. Реално това ми помогна да имам ABS за през weekend-а, но така и така утре ще го сменям. Щом веднъж е светнал, ще светне пак... Дали е уплътнението или самия датчик - все тая, нещо куца. В случая пиша, защото датчика въпреки всичко е изправен, просто нещо не е наред при конкретни ситуации, а това е достатъчно да си плаче за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6054 #8 Отговорено 23 Януари, 2017 Миналата пролет, като подменях зимните гуми с летни, след ден и на мен ми светна преден ляв. По окачването нищо не е пипано. Според познат, може да е от вибрациите на пневмопищова(?), а може и от някакви си вътрешни селф тестове. Изчистих грешките и от тогава не е светвал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове