Костадин 2 #1 Публикувано 9 Декември, 2016 Здравейте! Колата ми е Honda Accord 1.8i LS / '99 г. UK производство. Скоро се наложи да ползвам фара за мъгла. Включих го и проверих дали свети преди да тръгна. След около 10-15 минути каране забелязах, че индикацията на бутона, че работи е изгаснала. Помислих си, че само лампичката за индикацията е изгоярала. Но като пристигнах проверих и фара за мъгла отзад - не работеше. А на бутона на таблото свети само подсветката му. Проверих всички възможни бушони (на трите места), проверих самия бутон, а също и крушката. Всичко е изрядно. Единственото което остава е да е релето. Но не знам къде точно се намира. Предлолагам, че е под волана, но там има и други, та не знам как да отркия проблемното реле, за да го сменя. Ако някой знае, моля да помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 9 Декември, 2016 Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Костадин 2 #3 Отговорено 9 Декември, 2016 Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така. Не е изгасвала. Докато работеше преди беше така: фара се пуска само ако късите светлини са включени. А върнеш ли едно назад - до габарит, и фара за мъгла изгасваше. Сега изобщо не мога да го вкюча, колкото и да натискам бутона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #4 Отговорено 9 Декември, 2016 Крушката да не ти е изгоряла? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Костадин 2 #5 Отговорено 9 Декември, 2016 Здрава е, проверил съм я. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Костадин 2 #6 Отговорено 12 Март, 2017 Колеги, все още не съм разрешил проблема с фара за мъгла. Имам някакви предположения, но ще е трудно да го намеря сам, затова моля за малко помощ. Проверих къде е релето на Civic 1,4 '97г. , но за жалост при Accord 1.8 '99 не е точно така. При акорда явно е цял модул, отговарящ за различни неща. Предполагам, че знам къде е, но не мога да съм 100% сигурен, тъй като не работи. Затова моля, ако има някой с такъв акорд, просто да провери откъде идва специфичното цъкане, когато се запалят фаровете и се пусне фара за мъгла, съответно и спре. Дали е там, където си мисля. Качвам две снимки, за да ви насоча. - Civic 1.4 '97 - Accord 1.8 '99 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Костадин 2 #7 Отговорено 19 Март, 2017 Проблемът е разрешен. Намерих въпросния модул, намира се на гърба на бушоните, в краката на навигатора. Бяла пластмасова кутийка, с платка в нея. Дано информацията да е полезна на някой. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове