Jump to content
Костадин

Проблем с фара за мъгла

Recommended Posts

post-29571-0-30173400-1481313212_thumb.jpg

Здравейте! Колата ми е Honda Accord 1.8i LS / '99 г. UK производство. Скоро се наложи да ползвам фара за мъгла. Включих го и проверих дали свети преди да тръгна. След около 10-15 минути каране забелязах, че индикацията на бутона, че работи е изгаснала. Помислих си, че само лампичката за индикацията е изгоярала. Но като пристигнах проверих и фара за мъгла отзад - не работеше. А на бутона на таблото свети само подсветката му. Проверих всички възможни бушони (на трите места), проверих самия бутон, а също и крушката. Всичко е изрядно. Единственото което остава е да е релето. Но не знам къде точно се намира. Предлолагам, че е под волана, но там има и други, та не знам как да отркия проблемното реле, за да го сменя. Ако някой знае, моля да помогне.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така.

Не е изгасвала. Докато работеше преди беше така: фара се пуска само ако късите светлини са включени. А върнеш ли едно назад - до габарит, и фара за мъгла изгасваше. Сега изобщо не мога да го вкюча, колкото и да натискам бутона.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крушката да не ти е изгоряла?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, все още не съм разрешил проблема с фара за мъгла. Имам някакви предположения, но ще е трудно да го намеря сам, затова моля за малко помощ. Проверих къде е релето на Civic 1,4 '97г. , но за жалост при Accord 1.8 '99 не е точно така. При акорда явно е цял модул, отговарящ за различни неща. Предполагам, че знам къде е, но не мога да съм 100% сигурен, тъй като не работи. Затова моля, ако има някой с такъв акорд, просто да провери откъде идва специфичното цъкане, когато се запалят фаровете и се пусне фара за мъгла, съответно и спре. Дали е там, където си мисля. Качвам две снимки, за да ви насоча.

 

post-29571-0-29011900-1489348198_thumb.jpg - Civic 1.4 '97

post-29571-0-94808100-1489348330_thumb.jpg - Accord 1.8 '99

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е разрешен. Намерих въпросния модул, намира се на гърба на бушоните, в краката на навигатора. Бяла пластмасова кутийка, с платка в нея. Дано информацията да е полезна на някой.

post-29571-0-11741800-1489956277_thumb.jpg

post-29571-0-14673200-1489956293_thumb.jpg

post-29571-0-18739700-1489956305_thumb.jpg

post-29571-0-18465400-1489956315_thumb.jpg

  • Upvote 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

×