Dorian Grey 0 #1 Публикувано 3 Декември, 2016 Здравейте колеги искам да попитам един много интересен за мен въпрос. Проблема е следният-времето захладня и хондата започна да пали много трудно.Сигурно въртя 30 сек преди да запали.Интересното е ,че когато е по-топло го няма този проблем-колкото по-студено става-толкова по-трудно пали.Клапаните са регулирани.И може ли свещите да са проблем,като се има на предвид,че като запали си работи нормално,само прекъсва понякога в ниски.Колата е с обикновена газ мотора е D14a8-90 коня. http://caralyze.bg/articles/byrza-diagnostika-na-benzinov-dvigatel-zapalitelnite-sveshti Моите свещи са като номер 3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 204 #2 Отговорено 4 Декември, 2016 30 секунди въртене е много. По този начин допълнително съсипваш акумулатора. Решения на проблема ти: 1. Вземаш зарядно и зареждаш акумулатора поне 12 часа. 2. Винаги включваш на бензин след каране, особено ако температурите са ниски. 3. Ако в студено време (температури под 0) не я караш повече от седмица, задължително сваляш акумулатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #3 Отговорено 4 Декември, 2016 (Редактирано) а ако проблемът е същият и нямам газ? Според мен, е възможно инжекторите да са зацапани. Редактирано 4 Декември, 2016 от goldbyrk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 204 #4 Отговорено 4 Декември, 2016 а ако проблемът е същият и нямам газ? Според мен, е възможно инжекторите да са зацапани. Може да са инжектори, свещи, кофти гориво, заминаващ акумулатор....причини колкото щеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #5 Отговорено 4 Декември, 2016 И мойта трудно пали на студено. Е не върти 30 секунди, но около 4-5 до 6-7. Но аз съм на бензин. Ако завъртя стартера 2-3 оборота и спра, изчакам 10-20 секунди, и при втория опит пали от раз! След доста консултации с колеги, стигаме до извода, че всички са така! Никой до сега не е установил проблема... Това за бензин... За газ не знам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #6 Отговорено 4 Декември, 2016 Колега имах подобен проблем като теб преди 2 години със стария акорд.При мен проблема беше в гумичките на инжекторите,след като ги смених се оправи.Карай я ден,два на бензин и ако не пали трудно в следствие,значи е нещо около газовата,както казва колегата "Cyreon" проблема може да е от много места. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #7 Отговорено 4 Декември, 2016 (Редактирано) Аз имах проблем подобен - оказа се че изпарителя е много остарял вече. Пробвай да изключиш газта и ако се оправи отивай на газаджия. Ако ще ходиш в Пловдив ти препоръчвам тези които са до входа на ПУ на пазарджишко. Лазаров и Атанасов мисля че им е фирмата. Редактирано 4 Декември, 2016 от slavib Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове