nStoyanov 1 #1 Публикувано 3 Декември, 2016 Здравейте колеги, карам Сивик Англичанка 2.0 Турбо Дизела. Днес излезе странен проблем. При запалена кола когато въртя волана на място се чува силно виене от дясната страна и волана става много твърд и се върти, но не плавно а на етапи. При оглед отпред забелязах, че пистовия ми ремък е доста хлабав. Възможно ли е от там маслената помпа да не може да подава достатъчно материал и затова да се получава това виене при опит за завиване на кормилото или според вас е нещо друго. Моля давайте идеи, защото нямам много опит в тея работи в момента само си гадая какво може да е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1575 #2 Отговорено 3 Декември, 2016 Да, възможно е помпата да не работи добре, ако е хлабав ремъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nStoyanov 1 #3 Отговорено 3 Декември, 2016 (Редактирано) Забравих да отбележа, че на място при загасен двигател волана се върти нормално. Без проблем го навивам от едната до другата страна. Най-вероятно има обтегач за смяна, но питах за мнение все пак, че съм "пишман майстор". Редактирано 3 Декември, 2016 от nStoyanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1575 #4 Отговорено 3 Декември, 2016 А как разбра, че ремъка е хлабав? Питам, защото обтегача е ролка с пружина, т.е. самонатягащ се. Мноооого отдавна имах дизелов Ровър и не си спомням вече, но имам подозрение, че ако натиснеш много силно ремъкът ще поддаде, ама не защото е хлабав, а заради обтегача. Не казвам, че това е 100% така, просто размишлявам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nStoyanov 1 #5 Отговорено 3 Декември, 2016 (Редактирано) Еми като го хвана с ръката мога да го мърдам надолу нагоре доста лесно, не е опънат напълно както трябва да е според мен де. Мога да го изкарам без напан от горната ролка. Най-вероятно на този обтегач му се е скъсала пружината. Редактирано 3 Декември, 2016 от nStoyanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel™ 13 #6 Отговорено 11 Декември, 2016 Върти се волана на пресекулки, ту става мек, ту твърд нали? Ако е така ремъка ту приплъзва, ту зацепва. Правилно си се насочил към хлабав ремък, може би? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nStoyanov 1 #7 Отговорено 21 Декември, 2016 Върти се волана на пресекулки, ту става мек, ту твърд нали? Ако е така ремъка ту приплъзва, ту зацепва. Правилно си се насочил към хлабав ремък, може би? Точно така се получаваше колега. Проблема беше в ролката, старата ролка която изкарах беше някаква пластмасова, изкарах я на 2 отделни парчета. Смених с нова метална, дано да няма проблем отново! Темата е приключена, благодаря за коментарите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове