велизар 172 #1 Публикувано 28 Ноември, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги!Ако някой има идея как да сваля задните заводски говорители на Акорд 94-та седан,моля да помага.Имам чувството че трябва да разглобя половината кола за да ги подменя, което ми се струва глупаво,и си мисля че може би пропускам нещо.Ако някой го е правил нека сподели. Редактирано 28 Ноември, 2016 от велизар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #2 Отговорено 28 Ноември, 2016 Махаш решетките над тях,откъм седалката са щипки излизат нагоре откъм стъклото са само щифтове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #3 Отговорено 28 Ноември, 2016 (Редактирано) Ами пробвах ама са залепени сякаш.Едната решетка съм я свалил, но за да излезе говорителя сякаш трябва да сваля и рамката на решетката,а тя е залепена. Редактирано 28 Ноември, 2016 от велизар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #4 Отговорено 28 Ноември, 2016 Рамката има 3 гаики отдолу а говорителя е с 4 винта към рамката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #5 Отговорено 28 Ноември, 2016 Ок мерси колега сега ще погледна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #6 Отговорено 28 Ноември, 2016 Не става.То всъщност самата кора над рамката незнам как да я сваля.Рамката я отвих но тя опира в кората над нея на която е залепена решртката.А тази кора за да я сваля май трябва да сваля пластмасите на колонките на задния прозорец.и още няколко покрай нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #7 Отговорено 28 Ноември, 2016 (Редактирано) Аз съм ги свалял (сменявал) и да, самата кора с плата трябва да я махнеш или просто леко да я надигнеш (аз лично само я надигнах, изцяло не я махах, защото филма тогава е голям сам каза) така, че да извадиш говорителя с пластмасовата му рамка. При свалени облегалка на задната седалка, леко и внимателно почни да дърпаш кората нагоре и ще се появи малко разстояние през което да извадиш говорителя с пластмасовата рамка на която е закачен (но си е шибано, да знаеш). А ако искаш да слагаш друга елипса 6х9 в пластмасовата рамка и там ще има приключение Аз лично трябваше да изрежа с флекс малко от пластмасата, за да влезне новия говорител в рамката (явно оригиналния е с по-извратена форма, спрямо стандартните елипси) . Не бързай да режеш на кабела буксата (която се щраква в оригиналния говорител) за да слагаш кабелни обувки - самата букса се разглобява и пластмасовата и част се маха и остават две кабелни обувки, които директно слагаш на новия говорител. Редактирано 28 Ноември, 2016 от ADH-Honda 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #8 Отговорено 28 Ноември, 2016 Мерси колега утре си пия успокоителните и почвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #9 Отговорено 28 Ноември, 2016 Рамката на решетката е залепена на самата решетка свалят се заедно.Имам една свалена на колата ще ти я снимам за да видиш къде точно са щипките,излизат трудно и трудно се щракват после........отивам да снимам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #10 Отговорено 21 Април, 2017 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #11 Отговорено 1 Май, 2017 Мерси колега! Аз успях да ги сваля, но им се счупиха пластмасовите обръчи на решетките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове