pando 12 #1 Публикувано 25 Ноември, 2016 Здравейте колеги , вчера както си карах , колата влезе в авариен режим , светна VSA + ! , също и чека.Загасих , запалих след 3минути ,VSA+! загаснаха , остана само чека да свети, но и той изгасна после.Днеска пак ми направи същият проблем , обадих се на Миямото , но няколко дена ще е в болнични.Какви проблеми мога да очаквам , акселератора на газта ми е нов.Знам , че докато не се закачи няма как да се разбере , но все пак , да попитам , докато Дидо се върне на работа.Поздрави на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 26 Ноември, 2016 Позиционера на педала. Износване. Или смяна с 2 -ра ръка, или нов . В БГ 680лв в САЩ 200$ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #3 Отговорено 26 Ноември, 2016 Извинявай за въпроса колега , аз смених с нов сензор аселератор на газта с номер 37971-RDJ-A01 , за тази част ли имаш предвид ,че трябва да се смени или позиционера е друга част , ако може да и дадеш номер? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #4 Отговорено 26 Ноември, 2016 Дидо ще прочете хисторито на грешките,няма значение ,че лампите вече не светят.При дизела има доста възможности с тая комбинация на лампи....Предай му поздрави като го видиш ,дано се излекува скоро! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #5 Отговорено 27 Ноември, 2016 По принцип точно нея визирах. Трябва да се проследи на живи данни и да се хване . Както Маркони казва , виж човека към който те насочва. Нова ли беше или втора употреба тая която си сменил? Моята я ремонтирах и за сега 4 месеца няма ядове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #6 Отговорено 27 Ноември, 2016 Чисто нова ,от Щатите ,а твоята къде е ремонтира и колко ти струваше?Ако проблема е в тази част,не трябваше ли да свети също АВС? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #7 Отговорено 27 Ноември, 2016 Сам го ремонтирах . Щом ти е чисто нов не трябва да е там проблемът. Светваше само VSA и ECU. След изгасяне и стартиране на ново ми оставаше само чека да свети и след още няколко паления и той изгасваше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #8 Отговорено 27 Ноември, 2016 А на мене ми свети VSA +! ,не знам преди да купя новото взех втора употреба и след една седмица пак светна , не знам какво да правя.Ще изчакам Дидо да прочете грешките ,ако се наложи можеш ли да ремонтираш и моето срещу заплащане? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #9 Отговорено 27 Ноември, 2016 Мога да , но явно проблемът при теб не е от там щом с чисто ново пак го прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #10 Отговорено 28 Ноември, 2016 Ще пиша след четене на грешките.Днеска като карах чека загасна , не знам до кога! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #11 Отговорено 1 Декември, 2016 Здравейте,днеска Дидо прочете грешката,оказа се пак сензора на газта,писах на колегата Досев,в него ми е надеждата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #12 Отговорено 14 Януари, 2017 Здравейте, колеги. Колата отново влиза в авариен режим. Миямото прочете грешката, пак датчик за газта,позиционер.Историята е такава,преди година и половина ми светна,прочетохме грешката и купих втора ръка датчик.След известно време пак светна,викам бил е развален,поръчах нов от Амазон и след 3 месеца пак светна.Пратих единият датчик на колега от форума,той го рециклира,слагам го ,след една седмица пак светна.Днеска ходих електричар да сменя буксата,която влиза в датчика.Запалих колата,майстора почна да мърда всяко кабелче здраво,самата букса мърда,нищо не светна.Според него нищо и нямало,нямало смисъл да я реже и да слага друга.Къде да търся проблема,от къде да намеря схема на тези кабели,на къде отиват?Ще ви бъда много благодарен да ме насочите! През три,четери дена светва чека и ВСА,после изгасва ВСА ,после изгасва и чека и така до другият път.Много е неприятно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #13 Отговорено 18 Януари, 2017 В сервизното ръководство пише сензор,кабелаж,ЕКУ. И трите варианта са свързани с грешката.Може Дидо да закачи живи данни и да направите тест в движение или запис в движение.Тогава може да се хване кое точно се скапва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #14 Отговорено 19 Януари, 2017 Закарах колата в Бултрако,проверяваха я 4 часа и казаха, че пак сензора прави проблеми. Макар че е нов, не бил оригинален и някакви данни не били както трябва. Сега ще взема оригинален. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #15 Отговорено 20 Януари, 2017 Стига бе, не им вярвай! Аз съм 8 месеца с ремонтиран от мен и не е светвало нито веднъж. Има нещо по връзките . Или нещо прави комшулък от време на време в ЕЦУ- то и дава фира . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hristo_stoyanov 2 #16 Отговорено 12 Февруари, 2018 И какво стана, къде беше проблема???? Пишете че и аз имам същия проблем, вече сложих чисто нов от Щатите и пак светна чека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #17 Отговорено 13 Февруари, 2018 В компютъра мисля че се оказа . Ама нека колегата да каже. Принципно винаги може да се замери стария да се рабере дали е от него. Даже с мултицет може да се хване. Не е било нужно да купуваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #18 Отговорено 13 Февруари, 2018 При мене светваше от време на време,купих мисля 3 пъти позиционер,колегата Доцев веднъж прави профилактика на единият,но пак от време на време светваше.Свалих компа,дадох го на сервиз,казаха че е окей.От както го сложих 7хкм без проблем,не знам,буксите ли нещо,не знам.А днес за първи път от тогава пак светна,загасих,изчаках малко и тръгнах без проблем,след малко и чека изгасна.Не знам на какво се дължи,какво ли не пробвах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hristo_stoyanov 2 #19 Отговорено 13 Февруари, 2018 а на третия път датчика оригинален от 600 лв от хонда ли беше? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #20 Отговорено 14 Февруари, 2018 При мене светваше от време на време,купих мисля 3 пъти позиционер,колегата Доцев веднъж прави профилактика на единият,но пак от време на време светваше.Свалих компа,дадох го на сервиз,казаха че е окей.От както го сложих 7хкм без проблем,не знам,буксите ли нещо,не знам.А днес за първи път от тогава пак светна,загасих,изчаках малко и тръгнах без проблем,след малко и чека изгасна.Не знам на какво се дължи,какво ли не пробвах. Да оригинален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #21 Отговорено 14 Февруари, 2018 Да оригинален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hristo_stoyanov 2 #22 Отговорено 24 Февруари, 2018 Имам да добавя по темата. След като направи проблема с чисто нов датчик моя майстор сложи от друго ЦРВ същия датчик като другия автомобил не е имал същия проблем. Пак светна чека със същата грешка още на същия ден. Човека каза че е само от компютъра. Компютъра беше свален и даден за ремонт на 19.02., на 23.02 беше готов и монтиран. Засега карам и нямам проблем но все пак е само едно денонощие. След около месец ще гледам да пиша дали всичко е ОК. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #23 Отговорено 25 Февруари, 2018 Да,май наистина ще е от компа,дано да нямаш повече проблеми,защото е много неприятно! А какъв беше проблема на компа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimityr80 0 #24 Отговорено 3 Ноември, 2018 (Редактирано) On 11/26/2016 at 3:47 PM, docev said: Позиционера на педала. Износване. Или смяна с 2 -ра ръка, или нов . В БГ 680лв в САЩ 200$ Колега,здравей. От два дена съм със Хонда ЦРВ 2005 2.0 бензин 110 киловата. На връщане от София и на мен ми светна ВСА и Чек. Като загася колата ВСА гасне а чека остава да свети.След известно време ВСА пак светва. Къде се намира този датчик? Имам един приятел дето разбира и ще се опита да го почисти. Благодаря! Редактирано 3 Ноември, 2018 от Dimityr80 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове