ichods 12 #1 Публикувано 22 Ноември, 2016 Здравейте,имам Акорд от 2006 година 2.0 155 коня с полу-автоматична скоростна кутия.Наскоро имах проблеми с лагери на главината и колата беше доста шумна,след като ги смених забелязах един шум който е излишен според мен.Шумът се появява при каране на независимо коя скорост и отпускане на педала на гаста,при ускорение няма.Наподобява като на виене на лагер на главината но не е от тама,притеснява че идва от кутията.Някой да има подобни наблюдения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ichods 12 #2 Отговорено 10 Декември, 2016 никой ли няма подобни наблюдения?Може ли някой с същият автомобил да изпробва и да каже дали се чува същото както при мен? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #3 Отговорено 11 Декември, 2016 При мен има подобно лекичко виене, но е при ускорение и звучи някак тролейбусно. Чувал съм го и в други Акорд 7 автомати. Градски също си взе комби (пре фейс) и само искаше да се повози, за да чуе как звучи. Каза че и при него е така. Бях срещал и някакви версии за шума, поради износено легло на лагера на първичния вал в капака на кутията, но не помня къде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #4 Отговорено 12 Декември, 2016 Едвадоловим тънко, подобно на свистене или свирене, чува се когато караш с много малко газ по равно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #5 Отговорено 12 Декември, 2016 (Редактирано) Да, нещо подобно на ел. смущение, което се лови от радиото. Чува се само при тишина, тоест малка скорост и газ. Като отнема газта - изчезва В предният Акорд 6 който имах, беше същото. Редактирано 12 Декември, 2016 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #6 Отговорено 12 Декември, 2016 Да и аз го имам и на Акорд 7 и на Прелюд 5 - според мен е напълно нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ichods 12 #7 Отговорено 12 Декември, 2016 При мен се чува когато отнема газта,при ускорение го няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #8 Отговорено 12 Декември, 2016 Да и аз го имам и на Акорд 7 и на Прелюд 5 - според мен е напълно нормално. Еми, значи караме. Иначе четох тая http://www.accord-russia.ru/showthread.php?t=9448 тема (не цялата, че са над100 страници). При някои звукът явно е по-силен, а диагнозата - гнездото на лагера в капак на кутията е слабо и се разбива. При разглабяне лагера оставал на вала. Някои наваряват, други слагат нов капак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #9 Отговорено 6 Май, 2021 А дали не е от лагер на главината на някое колело ? Че и аз го имам тз проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SvetlinMarkov 12 #10 Отговорено 6 Май, 2021 На 12.12.2016 г. at 15:03, ogo написа: Едвадоловим тънко, подобно на свистене или свирене, чува се когато караш с много малко газ по равно? Аз имам точно такъв шум. Мисля, че е нормално и не искам да се вкарвам в излишни филми 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове