nedyalkov 13 #1 Публикувано 1 Ноември, 2016 Здравейте колеги, Тъй като в скоро време трябва да правя реглаж на клапани на моя Акорд 2.4, 2003 година и според майсторите има вероятност от протичане на старата гарнитура се порових във форума а също и в интернет да потърся оригинална гарнитура за капака на клапаните, но така и не открих. Някой дали може да ме насочи от къде мога да намеря такава гарнитура било то и с поръчка от чужбина, защото в Бултрако ми обадиха цена, която надвишава многократно цената например на такава гарнитура на Elring или друг подобен производител, която е 25-30 лв. Ще очаквам предложения и насоки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 1 Ноември, 2016 (Редактирано) Имаш 2 варианта. Само гарнитура от Бултрако не беше скъпа. Нещо от рода 40 лв (по спомен). Друг е въпроса с гарнитурата дали искаш и пръстените около болтовете. Тогава нещата от Бултрако стояха така: 12030-RTA-000 PACKING SET, HEAD COVER 115,00 лв, значително по-скъпо. Предвид, че на предната кола сменях 3 пъти такава гарнитура с не оригинална и винаги течеше, накрая взех оригинална и забравих... Съвета ми е да ги прежалиш веднъж тези пари, не е необходимо да се сменят при всеки реглаж на клапани. Сега е купуваш и едва ли ще ти се наложи пак. Ако не ти трябва спешно, можеш да я поръчш в общите поръчки от USA Редактирано 1 Ноември, 2016 от h5rov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #3 Отговорено 2 Ноември, 2016 (Редактирано) Имаш 2 варианта. Само гарнитура от Бултрако не беше скъпа. Нещо от рода 40 лв (по спомен). Друг е въпроса с гарнитурата дали искаш и пръстените около болтовете. Тогава нещата от Бултрако стояха така: 12030-RTA-000 PACKING SET, HEAD COVER 115,00 лв, значително по-скъпо. Предвид, че на предната кола сменях 3 пъти такава гарнитура с не оригинална и винаги течеше, накрая взех оригинална и забравих... Съвета ми е да ги прежалиш веднъж тези пари, не е необходимо да се сменят при всеки реглаж на клапани. Сега е купуваш и едва ли ще ти се наложи пак. Ако не ти трябва спешно, можеш да я поръчш в общите поръчки от USA Здравей колега, благодаря за бързия отговор, но в Бултрако ми обявиха цена вчера от 150 лв. Освен нещо да не ме е разбрал магазинера, като му казах, че ми трябва само гарнитура и да ми е дал цена за комплект, но не ми се вярва. Ще опитам днес и в Юби Ко да проверя как са нещата и ако цената е разумна ще поръчам от там. Иначе мога да почакам още месец и половина, преди реглаж и смяна на гарнитура, така че ще видя каква е възможността за поръчка и колко време ще се чака. Иначе сега проверих цената от USA за оригинална гарнитура в момента е $ 8,46 без оскъпяването с докарването и митото, но все пак на фона на 150 лв в Бултрако. Редактирано 2 Ноември, 2016 от nedyalkov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #4 Отговорено 2 Ноември, 2016 Със сигурност са ти дали цена за сета. Аз като взимах ми дадоха избор и за 2-те, а и цената май се е променила Honda Part No.: 12030-RTA-000 Gasket Set, Head Cover Your Price: $40.86 Honda Part No.: 12341-RTA-000 Gasket, Cylinder Head Cover Your Price: $8.46 Ако ти трябва само гарнитурата може да я вземеш от тях най-вероятно. Аз заложих на сета, понеже капака не беше отворен и не знаех какво ще е състоянието. В последствие се оказа, че въобще не ми е трябва нова защото старите бяха перфектни и не смачкани, но така и така бяха купени ги сложиха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #5 Отговорено 2 Ноември, 2016 Със сигурност са ти дали цена за сета. Аз като взимах ми дадоха избор и за 2-те, а и цената май се е променила Honda Part No.: 12030-RTA-000 Gasket Set, Head Cover Your Price: $40.86 Honda Part No.: 12341-RTA-000 Gasket, Cylinder Head Cover Your Price: $8.46 Ако ти трябва само гарнитурата може да я вземеш от тях най-вероятно. Аз заложих на сета, понеже капака не беше отворен и не знаех какво ще е състоянието. В последствие се оказа, че въобще не ми е трябва нова защото старите бяха перфектни и не смачкани, но така и така бяха купени ги сложиха. Да, оказа се, че вчера служителят, с който говорих ми е дал цена за комплект. Цената само на гарнитурата е 40 лева, има я и налична, така че ще я взема от там. Благодаря още веднъж за полезната информация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове