georgivanov1 23 #1 Публикувано 30 Септември, 2016 Здравейте колеги,някой да има проблем с обаждането по време на движение чрез Bluetooth? При мен понякога губи връзка с телефона,звъни но не мога да отговоря, или като набирам се изключва сам. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #2 Отговорено 2 Октомври, 2016 Аз ползвам блутута вече 3 години и половина буквално всеки ден. С Нокия 808 не е направил нито един проблем. Преди няколко месеца обаче правих проби и за телефон конектвах таблета Леново Йога 3, който взех за навигация. Забелязах, че няколко пъти направи подобни номера! След това с Нокията пак си работи коректно. Пробвай с друг телефон, за да разбереш къде е проблема, но по-вероятно е някаква несъвместимост с модела който ползваш. Не е ясно и дали твоя блутут / на фейслифта / е същия като на моето ЦР-В, но от опит знам, че често има такава несъвместимост с някои телефони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #3 Отговорено 4 Октомври, 2016 Ползвах Huawei P8 и постоянно губеше връзка, смених го със телефона на сина ми самсунг А3 и никакви проблеми. Купих Смсунг S7 и пак взе да губи връзка,но не винаги. Та въпроса ми е дали има някаква настройка в самия телефон,че като гледам не е от колата? Поздрави Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #4 Отговорено 5 Октомври, 2016 Ако няма някаква закономерност при губенето на връзката (т.е. да го прави при определени условия), не мисля че е до настройка. Според мен има по-голяма вероятност причината да е във софтуера на телефона (версията на андроида), отколкото във самия телефон. Имах такъв/подобен проблем преди. Ползвам си блутута в колата постоянно. Проблема се появи "от раз", веднага след ъпдейт на стария ми телефон до версия 5.1. Преди това нямах ни най-малки проблеми. Пробвал съм го с още 4 други марки и модели телефони, но със същия андроид - същата работа. Къде ли не рових, къде ли не четох, оказа се "известен" проблем с блутута при андороид 5.1.x. Но попадах единствено на оплаквания. Крайно и читаво решение, никой не беше намерил. Единственото "уж сигурно", което се казваше е че проблема е оправен в андроид 6.0. Така и не го дочаках, за да видя дали е така. Смених телефона с друг (Huawei P8), който беше с андроид 5.0.2. и естествено проблема го нямаше. Имах чакащ ъпдейт на Андроида, но сумати време не смеех да го пусна, точно заради този проблем (не знаех дали ще се ъпдейтне до версия 6 или до 5.1.x и... пак ядове). След като се уверих, че вече има наличен ъпдейт за Андроид 6 - го ъпдейтнах. Проблеми нямам в момента. Провери версиите на андроида на телефоните, с които имаш проблем и виж дали не са еднакви. Ако имаш възможност, пробвай с още 1-2-3 модела със същата версия и виж дали проблема пак ще го има. Същия тест и с модел(и) с версия като на телефона, с който нещата са ОК. Така ще може да се насочиш къде е проблема - андроида, телефона или колата. PS: При мен проблема не се проявяваше при първоначално сдвояване с колата. Тогава винаги държеше връзка без проблем, с всички телефони, с които пробвах. Веднъж обаче прекрати ли се връзката (при изгасване на колата), следващия път когато вече трябва телефона сам да се свърже (при следващо палене/даване на контакт) - греда. Постоянно се конектва и дисконектва. Много рядко успяваше да задържи връзка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #5 Отговорено 6 Октомври, 2016 Здрасти Митко, Р8 е 6.0, А3 е 5.0.2,а S7 е 6.0.1 . Само с А3 нямам проблем. Поздрави Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #6 Отговорено 7 Октомври, 2016 Проблема не е само във версията на Андроида. Почти съм сигурен, че и двата телефона, с които имаш проблеми ще работят с някои други блутут устройства! Аз имах такъв проблем с един БТ спикър, който си бях взел и не работеше само с моята Нокия Е52. Пробвах 5-6 други телефони, в това число и 3 други Нокии, никакви проблеми! Пуснаха и нова версия на Симбиана, и с нея същия проблем. Така се държеше и с блутута на една навигация Гармин. А същия Е52 после работеше перфектно на Алпина, който сложих в Акорда /БТ-а е Парот/. Тука има проверка за съвместимост на телефоните с Хонда БТ устройства, но е за американските модели: http://handsfreelink.com/Honda Ако не върши работа, питай местния дилър имат ли списък на съвместимите устройства! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #7 Отговорено 7 Октомври, 2016 Ами, 2 различни телефона с които има проблем и двата са с андроид 6.0.х Може да се окаже, че има някаква несъвместимост (...нещо не се харесват ) на блутута в колата с тази версия на андроида. Може и да е несъвместимост м/у самите устройства. А може и да си е бъг във андроида, като този за който казвах в 5.1.х версиите. Аз в момента с P8 с андроид 6.0 (Build number: GRA-L09C432B370, нз дали твоя е същия), нямам проблем. Но пък и аз съм с Accord 7, най-вероятно системата е доста различна спрямо вашите. Провери все пак, ако имаш възможност и с други телефони (на познати приятели, колкото за теста...) с 6.0 версия дали ще го има проблема. Както и дали ще отсъства при други телефони с версия 5.0.х. Друго, което можеш да провериш е дали наистина тези "проблемните" телефони имат проблем с блутут комуникацията с други устройства (лаптоп, хендсфри, таблет, телефон...), или е само с колата. При мен, след като се появи проблема при стария телефон, блутута се @баваше с всички устройства, с които пробвах, не само с колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #8 Отговорено 8 Октомври, 2016 Да не би да е от версията на самия таблет?Има ли начин да се актуализира? Ако не се лъжа е 4.0.4 Поздрави Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове