Jump to content
Sign in to follow this  
georgivanov1

Проблем със свързването на телефон/ Bluetooth

Recommended Posts

Здравейте колеги,някой да има проблем с обаждането по време на движение чрез Bluetooth? При мен понякога губи връзка с телефона,звъни но не мога да отговоря, или като набирам се изключва сам. Поздрави

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз ползвам блутута вече 3 години и половина буквално всеки ден. С Нокия 808 не е направил нито един проблем. Преди няколко месеца обаче правих проби и за телефон конектвах таблета Леново Йога 3, който взех за навигация. Забелязах, че няколко пъти направи подобни номера! След това с Нокията пак си работи коректно.

Пробвай с друг телефон, за да разбереш къде е проблема, но по-вероятно е някаква несъвместимост с модела който ползваш.

Не е ясно и дали твоя блутут / на фейслифта / е същия като на моето ЦР-В, но от опит знам, че често има такава несъвместимост с някои телефони.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ползвах Huawei P8 и постоянно губеше връзка, смених го със телефона на сина ми самсунг А3 и никакви проблеми. Купих Смсунг S7 и пак взе да губи връзка,но не винаги. Та въпроса ми е дали има някаква настройка в самия телефон,че като гледам не е от колата? Поздрави

 

Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  Ако няма някаква закономерност при губенето на връзката (т.е. да го прави при определени условия), не мисля че е до настройка. 

 

  Според мен има по-голяма вероятност причината да е във софтуера на телефона (версията на андроида), отколкото във самия телефон. Имах такъв/подобен проблем преди. Ползвам си блутута в колата постоянно. Проблема се появи "от раз", веднага след ъпдейт на стария ми телефон до версия 5.1. Преди това нямах ни най-малки проблеми. Пробвал съм го с още 4 други марки и модели телефони, но със същия андроид - същата работа. Къде ли не рових, къде ли не четох, оказа се "известен" проблем с блутута при андороид 5.1.x. Но попадах единствено на оплаквания. Крайно и читаво решение, никой не беше намерил. Единственото "уж сигурно", което се казваше е че проблема е оправен в андроид 6.0. Така и не го дочаках, за да видя дали е така. Смених телефона с друг (Huawei P8), който беше с андроид 5.0.2. и естествено проблема го нямаше. Имах чакащ ъпдейт на Андроида, но сумати време не смеех да го пусна, точно заради този проблем (не знаех дали ще се ъпдейтне до версия 6 или до 5.1.x и... пак ядове). След като се уверих, че вече има наличен ъпдейт за Андроид 6 - го ъпдейтнах. Проблеми нямам в момента.

  

 Провери версиите на андроида на телефоните, с които имаш проблем и виж дали не са еднакви. Ако имаш възможност, пробвай с още 1-2-3 модела със същата версия и виж дали проблема пак ще го има. Същия тест и с модел(и) с версия като на телефона, с който нещата са ОК. Така ще може да се насочиш къде е проблема - андроида, телефона или колата. 

 

 PS: При мен проблема не се проявяваше при първоначално сдвояване с колата. Тогава винаги държеше връзка без проблем, с всички телефони, с които пробвах. Веднъж обаче прекрати ли се връзката (при изгасване на колата), следващия път когато вече трябва телефона сам да се свърже (при следващо палене/даване на контакт) - греда. Постоянно се конектва и дисконектва. Много рядко успяваше да задържи връзка. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здрасти Митко, Р8 е 6.0, А3 е 5.0.2,а S7 е 6.0.1 . Само с А3 нямам проблем.

Поздрави

 

Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблема не е само във версията на Андроида. Почти съм сигурен, че и двата телефона, с които имаш проблеми ще работят с някои други блутут устройства! Аз имах такъв проблем с един БТ спикър, който си бях взел и не работеше само с моята Нокия Е52. Пробвах 5-6 други телефони, в това число и 3 други Нокии, никакви проблеми! Пуснаха и нова версия на Симбиана, и с нея същия проблем. Така се държеше и с блутута на една навигация Гармин.

А същия Е52 после работеше перфектно на Алпина, който сложих в Акорда /БТ-а е Парот/.

 

Тука има проверка за съвместимост на телефоните с Хонда БТ устройства, но е за американските модели:

http://handsfreelink.com/Honda

 

Ако не върши работа, питай местния дилър имат ли списък на съвместимите устройства!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ами, 2 различни телефона с които има проблем и двата са с андроид 6.0.х 

Може да се окаже, че има някаква несъвместимост (...нещо не се харесват :) ) на блутута в колата с тази версия на андроида. Може и да е несъвместимост м/у самите устройства. А може и да си е бъг във андроида, като този за който казвах в 5.1.х версиите. Аз в момента с P8 с андроид 6.0 (Build number: GRA-L09C432B370, нз дали твоя е същия), нямам проблем. Но пък и аз съм с Accord 7, най-вероятно системата е доста различна спрямо вашите. 

 

Провери все пак, ако имаш възможност и с други телефони (на познати приятели, колкото за теста...) с 6.0 версия дали ще го има проблема. Както и дали ще отсъства при други телефони с версия 5.0.х. 

 

Друго, което можеш да провериш е дали наистина тези "проблемните" телефони имат проблем с блутут комуникацията с други устройства (лаптоп, хендсфри, таблет, телефон...), или е само с колата. При мен, след като се появи проблема при стария телефон, блутута се @баваше с всички устройства, с които пробвах, не само с колата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да не би да е от версията на самия таблет?Има ли начин да се актуализира? Ако не се лъжа е 4.0.4

Поздрави

 

Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...