emil.petkov 12 #1 Публикувано 29 Август, 2016 Здравейте! От едно известно време от към колонката на колана взе да се чува едно "цъкане". Ама буквално е цъкане. И това е точно до ухото ми и.... Разбира се цъка при неравности. Та ако на някой му е цъкала колата от там да сподели как е спрял часовника. Ако няма колега на който да му се е появил втори часовник в колата, може ли малко насока как да разглобя пластмасите на колонката. Поздрави Емил Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #2 Отговорено 29 Август, 2016 Колега там ти е СРС-а за страничната възглавница, ако наистина оттам идва звукът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emil.petkov 12 #3 Отговорено 29 Август, 2016 Здравей! Страничната възглавница не е ли в колонката към предното стъкло? Аз като цяло ме интерисува как разглобя колонката през която минава колана, че хич не ме бива с тия пластмаси. Особено ако има някои скрити винтчета и т.н. Идеята ми е да видя евентуално какво цъка зад пластмасата. Както писах освен през неравности поняко цъка и при ускорение... абе когато си реши че ще цъка си цъка и много ме ядосва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #4 Отговорено 29 Август, 2016 Няма как да ти кача упътване, но пластмасата която покрива колана се отщипва (навътре към седалката) долу където се среща с пода, а в горната си част има кукички, които се откачат (те са отвътре разбира се), след което дърпаш цялата пластмаса надолу за да я откачиш от колоната, след което вече ще видиш целият колан. Относно СРС-а все си мисл, че с поглед съм мяркал СРС да пише и на средните колони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emil.petkov 12 #5 Отговорено 29 Август, 2016 Ок благодаря. Само тия кукички малко ме притесниха. Смисъл да дърпам или да бъркам с нещо да ги откачам...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 29 Август, 2016 Ами предполагам, че като откопчаеш долу в края, после евентуално да видиш нагоре-надолу внимателно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #7 Отговорено 29 Август, 2016 С внимателно издърпване трябва да нямаш проблеми: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blademil 1 #8 Отговорено 31 Август, 2016 И на мен ми "цъка "там. Супер полезна тема за мен,защото се побърквам от такива шумове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emil.petkov 12 #9 Отговорено 31 Август, 2016 Утре(днес) като се излюпя ще се захващам с часовника. Днес като се прибирах от Созопол по едно време си бях залепил до колкото мога ухото до пластмасите на колонката. Цък мък... позата коята бях заел не беше от най-приятните... но като че ли звука идва от регулиращия механизъм на колана. Понякога е едно глухо цъкане но като се разклати повече колата и... яко ЦЪК. Ако имам резултат с отстраняването на часовника ще пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #10 Отговорено 2 Септември, 2016 Разглобяването на тези пластмаси не е много лесна задача. *** еърбеци там няма*** 1. Започва се с махането на пласмасовите прагове, както при предната, така и при задната седалка. 2. Изважда се гумените уплътнения, които също държат пластмасите, а след тях се изважда първо долната пластмаса, която е на копчета. 3. След развиването на горният държач на колана, се изважда и горната пластмаса, като тя се освобождава в посока надолу и затова трябва да се спазва тази последователност. По-интересното е, че не се сещам какво може да цъка там и ще чакаме резултати от вас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emil.petkov 12 #11 Отговорено 3 Септември, 2016 Здравейте. Малко update по казуса. Както колегата Веско сподели, първо се махат праговете и след това от долу на горе разглобяването. Като цяло следвайте точно тези инструкции за разглобяване. Иначе... махнах и двете платмаси махнах колана и хайде на тест драйв. Пак цък цък. Качих нежната половинка на задната седалка и дадох указания да слуша. Звука се чуваше от към тавана, някъде в горната част на колонката. Пак тест драйв за по-добро локализиране. И така няколко километра... накрая много ми писна, в колата имах само една тресчотка и като изчатках колонката от яд и О ЧУДО, часовника спря. Карам, карам и няма ЦЪК, след около 1 2 километра пак се разцъкахме. Айде в гаража с един не много голям чук 3 4 пъти го запознах с колонката. И като че ли аз си реших проблема с чук. Сега съм в режим тест да видим дали пак ще тръгне цъкането. И като цяло за мен си остана загадка от къде ТОЧНО идваше цъкането. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове