AAAARGHHH 15 #1 Публикувано 27 Юли, 2016 Моля, споделете къде в София човек може, да отиде на сервиз , да му свършат работа, и да не го ограбят? Не желая да злословя по ничий адрес , но ще кажа ,че Омбре ме съмняват напоследък а цените им за труд изглеждат доста високи и преувеличени, не се издават касови бележки, нито документ, който да удостоверява даденият ремонт . Какво остава да им направиш рекламация? Тоя пък Лъчо в Овча Купел-1 до Фантастико е направо неземен при него 40 значи 87 , не ме питайте по каква логика. Много ви моля , може и да не е нова темата , може да сте писали вече , но моля направете още едно усилие . Правите го за човек , който се е уморил вече от всякакви глупости по тези сервизи ... Най-важното искам ,да гледам как ми се прави колата Не, да ми казват: "ходи си върши работата ний щи съ убадим".. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user2 112 #2 Отговорено 28 Юли, 2016 Да беше погледнал в съответния раздел. Там има една тема. За гледане нямам представа, но най-вероятно няма да има проблем. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #3 Отговорено 28 Юли, 2016 (Редактирано) Това с гледането е най-голямата мъка на всеки автомеханик, макар че за по къси и дребни ремонти аз винаги си присъствам, ама ако ти правят нещо сериозно с часове ще им писне някой да седи и да ги гледа в ръцете хаха За момента съм ходил само при познати квартални сарзвизи със старата хонда. С акорда засега не ми се е налагало да търся по-стабилен сервиз и са надявам да не ми се наложи. Много зависи какъв ти проблема принципно... Омбре и Юби-ка са уж най-разбиращите от хонди, ама не съм бил никога там...просто от впечатления по форума. Редактирано 28 Юли, 2016 от niki_honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #4 Отговорено 29 Юли, 2016 И при Омбре съм ходил, за раздвижване и смазване на задните апарати, чаках няколко дни, понеже ги карали при 3ти човек, не ги правели те. Е като си я взех и след 3-4 месеца стана блокажа на заден десен, нищо не са смазвали, нито са отваряли апаратите, иначе щях да видят, че е задържал, щяха да видят и че накладката е доста повече изтъркана от другата. ЮбиКо са на моменти, там не се знае в какво настроение ще ги завариш, и кой ще ти гледа колата. Ако е Миро добре, ако е друг и са сами, не се знае, но ако Юри е там и гледа ще работят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AAAARGHHH 15 #5 Отговорено 29 Юли, 2016 Проблема ми е следният: Тече масло от делкото , не съм сигурен вътрешен или външен теч е това , но със сигурност проблема не се оправя със смяна на уплътнението на делкото . 400 лв ми взеха , за смяна на гарнитура на капака на клапаните , 2 биалетки , едно о-пръстенче на 4-та свещ , реглаж на клапаните и пристягане на на ремъка на алтернатора. Всички части общо не се струват повече от 50 лв. та остават едни 350 лв труд. Аз бях изумен Омбре - No More!!! На това отгоре, делкото продължава да тече и ми казаха ,че щяли били да го следят. Разбирайте Аз, да си го следя и да гледам, как ми изтича маслото от там, без да ми се предлага евентуално решение на въпроса. 400 лв е абсолютно безобразие и пладнешки обир Казаха ми да си взема делко втора употреба..как делко втора употреба ще стане, а нов о-пръстен и гарнитурка на шафтчето не ? Ей богу , не знам . Дебелия пич с трепет взе парите , като и дума не стана , за касова бележка , разбивка на цените и да ми се нанесе даденият ремонт в сервизната книжка на колата (да, има пълна сервизна история , Аз съм втори собственик). Трябваше да им надничам в тефтера, и колкото и да се взирах в цените там, не можах да пресметна повече от 200лв. Отгоре на това останах с впечатление , че не е свършено нищо както трябва. Възнамерявам да пусна оплакване в КЗП, та ако ще чудо да стане.. Кажете нормални ли ви се струват цените за гореизброените услуги? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 29 Юли, 2016 За тази кола, абсурдни цени. Но един път им оставих малко пари и повече не се веснах. Когато отидох да си взема колата, едвам ми намериха ключа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #7 Отговорено 29 Юли, 2016 Погледни линка, който колегата user2 e постнал в по-горе в темата.Ако си в района на Овча Купел, може да звъннеш на човека и да му обясниш какво искаш, за да ти каже кога ще има време да те приеме.И на мен ми се виждат доста 4 стотака за изброените ремонти при Омбре.... но това е положението, малко монопол го раздават Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AAAARGHHH 15 #8 Отговорено 29 Юли, 2016 Благодаря , за вашите отговори. Свързах се със Слави и вече му имам адреса..но тъй като ме ощетиха господата от Омбре и то поне с едни 150лв .... следващият път с моята скромна заплатка , когато бих имал възможност да посетя сервиз ще е след поне 2 месеца..Честно казано момчета , чувствам се зверски прецакан и не мога да ви опиша какво ми бушува в стомаха от яд..Тези така наречени монополисти мен лично ме загубиха като клиент. Отделно смея да твърдя , че ще се постарая да покажа на всички, истинското лице на Омбре...във всички форуми , мейджър сайтове и търсачки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #9 Отговорено 29 Юли, 2016 При Омбре със старата ми хонда - сивик англичанка ходих за реглаж на клапани. След 15 хил. км. счупих 2 клапана а останалите 6 бяха прегорели почти...всичко това заради лош реглаж и не добро затваряне на клапаните. Не мога да кажа, защото нямам преки доказателства, но си мисля че или са ги регулирали некадърно или въобще не са пипали колата. Второто е по-вероятно... така или иначе нямаше какво да докажа или направя, защото бяха минали 2 години... просто пример давам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AAAARGHHH 15 #10 Отговорено 30 Юли, 2016 За да не спамя този прекрасен форум съм отворил фейсбук страничка по темата. Моля последвайте на този линк: https://www.facebook.com/AvtoservizitevSofia/ Вашите мнения са важни и бих желал да достигнат до максимално много хора , чрез моята страничка. Моля ви пишете , споделяйте с всички ваши приятели и познати. Силата да се променят нещата е единствено и само във вашите ръце. Нищо не е по-силно от колективният дух! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #11 Отговорено 30 Юли, 2016 Аз нямам фейсбук, не мисля и да имам, но пък винаги можеш да сложиш референтен линк към форума за по-голяма тежест. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #12 Отговорено 1 Август, 2016 Чета патилата и ме хваща параноя за моята кола Преди време е обслужвана и правена само там, когато купих колата бившия собственик ми препоръча сервиза. Ходил съм няколко пъти,общо мога да кажа, че съм доволен, но имаше и случай наскоро, в който ме излъгаха, че ходовата част е здрава, а се наложи да сменям 2 шарнира в Юбико седмица по-късно след като предницата се разскърца Поне алтернативи има, пробваш, понякога се опарваш и си преценяваш за напред.Аз лично спрях да ходя там защото са много заети, и имам чувството че понякога претупват яко, да не говорим как вдигат телефона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #13 Отговорено 1 Август, 2016 Не може да алчнееш постоянно. Не може да имаш силна клиентела и да не даваш пари на работници и да не наемаш още, 'щото така "за мен" няма да има повече. Да не говорим колко пестят от части, слагайки ти най-евтините, а таксувайките за средно-високия ценови диапазон. ЮбиКо са по-читави, но след като ги хванах няколко пъти в нагли лъжи просто и то тях се отказах. Неможе да искам оригинален антифриз и те пред мен да ми доливат след това някакъв безименен от чисто бяло шише без етикет, това е само 1 от последните примери, иначе и ремък и ролка и масло и свещи, са ми слагали не такива каквито съм искал, но парите за тях ми ги взеха. Към 1375лв. оставих за обслужване в ЮбиКо, когато купих колата. А, взеха ми 5лв. за да ми сменят работеща крушка на заден габарит, без да ме питат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AAAARGHHH 15 #14 Отговорено 1 Август, 2016 (Редактирано) Едва ли бих възразил срещу тази сума, ако имаше касова бележка, гаранция за частите , възможност за рекламация. Едва ли бих възразил и да получа протокол за извършените дейности и информация относно произхода и производителят на дадените части.Това е най-лошо предоставената ми сервизна услуга от 20 години (откакто съм шофьор). Цените са не по-малко възмутителни..Не знам как се държат с останалите си клиенти , но честна дума Аз лично ги намразих тези хора и то без да ги познавам..Следват редица оплаквания и сигнали, които смятам да подам към контролни органи и институции.Щом те се гаврят по този начин с мен, няма да ги щадя ама хич.. Тук събирам мнения и информация за други опарени, не само от Омбре... но накрая ще мога да притисна институциите да се наложат необходимите административни санкции, харесвайте , пишете и споделяйте!! Редактирано 1 Август, 2016 от AAAARGHHH 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове