Jump to content
TREACH

Вода в колата след градушката и наводнението в Пловдив

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги,едно че тази градушка ми направи точки по тънката ламарина на хондата ,ами и бях на центъра на града по това време.Проблема е че имаше и наводнения на мястото където бях спрял и пода на колата подгизна....Водата стигаше до прага и явно от там е влезнала.Тези дни я суша,но въпроса ми е - според вас трябва ли да махна седалки,мокет и така до ламарина?Само самия под е влажен седалки или друго не ,но ме е страх да не изгният тънките ламарини.Да я разглобявам ще е голяма играчка ,като пипам на места под мокета има дунапрен на места няма?! Според вас да разглобявам и да я суша  или да оставя да си изсъхне така? Става дума за 6ген хечбек.Другото което е че четох че трябвало да се смени маслото на скоростната кутия ? Как мислите и по този въпрос,мерси предварително.

Редактирано от TREACH

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих махнал всичко до ламарина, т.е. правил съм го вече на първото ми CR-V.

Ламарините ги остави, по-притеснително е, че всичко ще мухляса и всяка сутрин ще имаш изпотяване на стъклата отвътре за незнайно колко време.

 

Скоростната кутия трябва да я провериш, предполагам има отдушник, през който може да е влязла вода. Отвори пробката за наливане на масло и виж какво става вътре.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разколачваш, сушиш или нов мокет направо, ако питаш мен. Тая вода попила в момента е и ще ти бъде проблем.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пловдивските 33-34 градуса през деня, първо пускаш една прахосмукачка да дръпне "гьолчетата", после два-три дни с отворени врати на слънце и колата ще е по-суха от преди дъжда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако 6-та е като 5-та, за около час си махнал мокета. После можеш да си сглобиш колата (седалките) и да я караш на ламарини, а мокета да изсъхне за ден-два-пет.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията на всички.Махнах всичко до ламарина и добре че го направих,защото 2 дена колата стоя с отворени врати и багажник като преди това на автомивка ми изсмукаха влагата от мокета.Беше още леко влажен,но като го махнах от долу има вата....изтисках половин литър вода от нея.Номера е че мокета от долната си страна има влагоизолиращо покритие, за да може като разлееш нещо от горе да не стига до ламарините.Обаче когато влагата идва от долу,там си остава доста време за това и аз препоръчвам ако някой има такъв проблем да маха до ламарина. Отделно тази вата като се напои с вода дори и малко,замирисва ужасно...Едното позитивно нещо което виждам за сега е че ще мога да си изпера мокета,намерих и някакви стари италиански пари от долу - вече знам от къде е колата   :tooth: Да бяха изпуснали някакъв златен ланец,тези пари вече не вървят....:D  Сега мисля да разкарам ватата от долу и да сложа подложка за паркет  и от горе мокета. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...