Niko1 6 #1 Публикувано 8 Юли, 2016 Споделям болката си с вас. Колата Ц-РВ-2000 г.- 147 кс, обслужена е от до .. Всички масла, ремъци и тн.... Но има странен шум, вибрация, която идва отзад. Това се случва при скорост от 40-45км в час на 4-та предавка и между 50-60км в час на 5-та предавка. Всичко това се случва при плавно подаване на газта. Ако колата я ръчкам, както се казва в по-високи обороти, не се чува нищо . А над 60км в час и при плавно подаване на газта пак изчезват вибрациите-шумовета. Нямам тресене, няма хлопане и тропане....Дразнещ шум-вибрация, все едно барабана опира в нещо. Ама не опира никаде..... Просто полудявам вече. Едит: И аз полудях. Колега, многоточието (...) не замества препинателните знаци и главните букви. Постът ви е емоционален, но с тези много точки почва да звучи като .... мрънкане. vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #2 Отговорено 9 Юли, 2016 Ами като за начало, не е лошо малко да промениш стила на каране. Не че искам да те уча, но на 50 км. да включваш на 5-та и да мъчиш всичко по колата, няма начин да не усещаш вибрации. Този грешен стил на каране,(бързо изреждане на предавките до 50 км.) и след това коткане ,уж с цел икономия, разказва играта на двигател,скорости,съединител,кардан,диф и така нататък. Естествено сигурно имаш и някои луфтове, или разбити неща, по някои от горните възли и от там да ти се получават тези вибрации и шумове,но така от разстояние е трудно да се разбере. Като за начало,ако джантите и гумите са ти наред, погледни кардана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko1 6 #3 Отговорено 9 Юли, 2016 (Редактирано) Да колега, прав си за съотношението скорост-предавка, не ми е обичаен стил за шофиране, случайно стана така, но като го чух.... И се почнаха един експерименти... А може и да не е отзад проблема, вчера качих един приятел с мен и го карах да се ослушва... Той пък мисли, че е отпред или в средата... И той е в шах. Редактирано 2 Декември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko1 6 #4 Отговорено 11 Юли, 2016 Никой ли няма идеи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko1 6 #5 Отговорено 14 Юли, 2016 Джанти, гуми, лагер главини и окачване е ок. Възможно ли е да е от ск.кутия? И ако някой знае какви са шумовете от нея ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sarsema 0 #6 Отговорено 1 Декември, 2016 Мисля, че го имам същия проблем и още не съм го решил. Моят се появи след смяна на съединител. И се случва на 5-та от 59-63 км и след това изчезва. Звукът е дрънчене на теникия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krosno 0 #7 Отговорено 2 Декември, 2016 Колега, провери каретата на кардана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sarsema 0 #8 Отговорено 3 Декември, 2016 Майстора ги провери каза че са наред.Но шума се чува на ламарина.Не мисля че е от каретата на кардана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paruchev 15 #9 Отговорено 17 Декември, 2016 аз имам подобен дразнещ шум при 2100 оборота, моята е 147 коня , автоматик. Някой предположения, може ли да е скоростната кутия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Berberov 31 #10 Отговорено 17 Декември, 2016 Споделям болката си с вас. Колата Ц-РВ-2000 г.- 147 кс, обслужена е от до .. Всички масла, ремъци и тн.... Но има странен шум, вибрация, която идва отзад. Това се случва при скорост от 40-45км в час на 4-та предавка и между 50-60км в час на 5-та предавка. Всичко това се случва при плавно подаване на газта. Ако колата я ръчкам, както се казва в по-високи обороти, не се чува нищо . А над 60км в час и при плавно подаване на газта пак изчезват вибрациите-шумовета. Нямам тресене, няма хлопане и тропане....Дразнещ шум-вибрация, все едно барабана опира в нещо. Ама не опира никаде..... Просто полудявам вече. Едит: И аз полудях. Колега, многоточието (...) не замества препинателните знаци и главните букви. Постът ви е емоционален, но с тези много точки почва да звучи като .... мрънкане. vesivanova Колега. Това е от генерацията . Най вероятно някое гърне от газта е приключило . Другия вариант може би е тампон на двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Berberov 31 #11 Отговорено 17 Декември, 2016 Колега. Това е от генерацията . Най вероятно някое гърне от газта е приключило . Другия вариант може би е тампон на двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paruchev 15 #12 Отговорено 17 Декември, 2016 ауспуха го гледаха от началото до края казаха, че гърнетата са добре, интересно защо само на 2100 оборота се чува Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Berberov 31 #13 Отговорено 18 Декември, 2016 Да не въртяно делкото и да се е получило голямо предварение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lubezen 10 #14 Отговорено 8 Май, 2017 аз имам подобен дразнещ шум при 2100 оборота, моята е 147 коня , автоматик. Някой предположения, може ли да е скоростната кутия?Същият проблем го имам и аз, при около 2000/2100 оборота. 147коня автоамат. Колата тъкмо я взех. Направих й пълно обслужване и на прима виста работи идеално, само това нещо ми бърка в мозъка. Моля, ако някой е намерил/отстранил причината, да сподели. Аз продължавам да търся. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonii47 8 #15 Отговорено 8 Май, 2017 (Редактирано) Колеги, карам 147кн. автомат. Имах следния проблем - като я пуснех без газ на директна между 80-60км в час, почвачваше едно тракане отзад в дясно с лека вибрация, ама по-скоро шума ме притесняваше и под 60 изчезваше. Също така понякога, като включех задна, се чуваше едно вибриране като стържене и понякога в завой също го чувах леко да притраква, ама като дам газ и изчезваше. Какво се оказа? За стърженето на задна се оказа генерацията, хванах го с един приятел, той слезе отвън на колата и задържа тръбата, и спря всякаква вибрация. Ходих и в Крафт, ходих и в ЕМ-комплект 33, всички ми казаха, че всичко си е здраво от долу и спрях да се втелясвам . А пък тракането между 80-60 или пък понякога в завой се оправи след като сипах масло от Бултрако за диференциала и всичко заспа. Тия тъпанари, дето са ми обслужвали колата като я купих 2010, не са сложили хондово масло , та ако не сте сменяли маслото на дифа с хондово, може и да е от това. Редактирано 16 Май, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
batenase 1 #16 Отговорено 8 Май, 2017 Моята е 2.0 147 кс 2001 година и на 80км г/д започва едно виене, все едно като лагер или нз. Може ли да е диференциал ? Но нали не е пуснат постоянно , а този звук го прави на скорост с газ, без газ и даже и на свободна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 58 #17 Отговорено 9 Май, 2017 Имах леко виене отпред, само между 80-90 км/ч. на Акорд. Така и не разбрах от къде точно беше, защото се разделих с колата, но като я взех, едното каре беше със скъсан маншон и предположих, че виенето ще е от карето, защото не се знае, колко време е карана така. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове