Jump to content
Knoxville

Пътуване в Европа

Recommended Posts

Колеги, предстои ми пътуване от Щутгарт до София с кола, някой може ли да потвърди какви са ограниченията за скоростта по магистралите?

Австрия, Унгария, Словения, Хърватия - 130.

Сърбия - 120.

Също ми се върти в главата, че и в Германия въведоха нещо като 130 по уж неограничените магистрали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това са ограниченията. В Германия няма ограничения. 130 е препоръчителна на повечето места, като само на отделни участъци има ограничения и е максимално позволена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден минавах през Унгария и Словакия,130 е по магистралите и ги спазвай,че дебнат на капан.Стои под някоий мост полицай с радар и хич не го виждаш и след 2-3 км. започват да отбиват от колоната тези които са с превишена наред.Поне 6 патрулки бяха,не могат да смогнат :) Отделно има и стационарни камери доста!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка минахме Щутгарт-Мюнхен-Залцбург-Виена-Будапеща-Сегед-Нови Сад-Белград-София, навсякъде се кара спокойно с 10 отгоре на ограничението, в Австрия ми направи впечатление, че местните дори караха по-бързо. Около Виена и Будапеща е опасано с камери. Като цяло в Унгария и Сърбия всеки си караше както иска. В Австрия на няколко места има ремонти, които са обозначени и сигнализирани много добре и не се получават тапи на стесненията, но там лентите са ужасно тесни и трябва да се кара много внимателно. Като цяло пътят е отличен и го препоръчвам, взехме го за 16-17 часа с около 15 спирания за зареждане, тоалетни, винетки и каквото се сетите. В Сърбия спряхме за около час, че ни хвана страшна буря с градушка и ни забави. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...