Shorty 157 #1 Публикувано 28 Май, 2016 (Редактирано) Здравейте,вчера докато си карах в движение ми светнаха лампата за ръчната и лампата "break lamp".Първо проверих нивото на спирачна течност,нормално е ,след това бушона(скоро го бях сменял понеже е един за клаксона и стоповете,нямах клаксон и така го хванах).Сега обаче клаксона си работи,но стоповете не.Бушона е здрав.Нито третия стоп,нито другите 4 понеже са usdm и светят и тези на багажника.Габарити има и четирите светят.Крушките са здрави.Следващото нещо,което смених е стоп машинката,но проблема отстава,не е от нея.Къде да търся решение,тъй като не откривам подобен проблем.Ръчната и стоп лампата на таблото светят непрекъснато.Имам спирачки и ръчна,но нито един стоп отзад не работи и не ми се кара много така,че някой може да ме изненада в гръб,като не работи тази сигнализация! Редактирано 28 Май, 2016 от Shorty Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #2 Отговорено 28 Май, 2016 Крушката на третия провери ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #3 Отговорено 28 Май, 2016 Да здрава е,но къде е логиката като изгори една,да не работят всичките.Като запаля без да държа спирачка не светят индикациите на таблото ,в момента в който натисна спирачката,светват и ръчна и лампата за стоповете.Съмнявам се нещо по кабелите да е прекъснато,но утре евентуално ще ги проследя и направо ще взема 4 нови крушки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #4 Отговорено 1 Юни, 2016 (Редактирано) Провери ли таблото? Да ти кажа, че и при нашия акорд ( седан) беше се получило нещо подобно, почистих всичките клеми на задните светлени и тн. и светлините се върнаха. Преди това смених крушките но без ефект. Редактирано 1 Юни, 2016 от bobchoo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #5 Отговорено 2 Юни, 2016 Понеже съм пуснал темата,съм длъжен,да напиша и решението на проблема.Преди два дни разглобих всички кори отзад и мерихме тоците ,някъде точно преди фасонките се губеха.На следващия ден отидох при един приятел жичкаджия и проблема беше решен за 5 мин.Оказа се ,че всичко идва от ей тая кутийка и ей тая букса Пича окаси някакви жички и стоповете се появиха.Но като натисна педала отново светваха лампите за ръчната и стоп лампата.Изключих буксата от кутийката и вече не светят индикациите на таблото. Явно в тая кутия има някакъв датчик който подава сигнал ако имаш изгоряла крушка на стоповете и нещо вътре се е прецакало ,та дава на късо.В крайна сметка сега имам стопове просто не ми работи индикацията на таблото за изгорели крушки.Като намеря такава кутия ще я сменя,да си е всичко както трябва.Това е нека темата си остане ,в случай ,че някой има подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове