Kartofa 0 #1 Публикувано 11 Май, 2016 (Редактирано) Здравейте, колеги. Карам посочения модел в 5та хеч, хубаво миними съм си спретнал, 125 магаренца на гуми. Колата е сгъстена на 11:1 Маааалко не ми пука за самия двигател, на килограм се дават вече. Идеята ми е да си сменя само блока с бутала, биели, колянов вал и т.н. с цел да си запазя моите, защото са идеални, а и документите са ми изрядни, ще взема някой сток оборудван блок от д15б2, примерно. И от там следват малко неястнотите ми: 1) каква гарнитура се използва за да се разреди малко двигателя? 2) тук е ясно, че понятие като "нормален" надув за сток такъв мотор няма, но нещо около 0.3-0.4 не е ли "нормално"? Моля колеги които са правили нещо подобно да дадът някое друго мнение. Разбира се, колата ще си мине настроики, няма да се кара просто така. Поздрави! пс: извинявам се, някой модератор ако може да добави едно "+турбо" в заглавието и да се премести в раздел "тунинг" ако трябва. Редактирано 11 Май, 2016 от Kartofa Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #2 Отговорено 11 Май, 2016 Не че съм турбинирал двигател някога, но ако тръгна да го правя не бих го направил с по-дебела гарнитура, за да "разредя" степента на сгъстяване. Иначе компресираната дебелина на гарнитурата на D16Y8 е 0,028 от инча или 0,71мм. Такава е гарнитурата и на Д14А4. 3 слойна е и до колкото знам е една от най-тънките. Това мога да споделя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 11 Май, 2016 (Редактирано) P1k е гарнитурата метална 1.17 мм. трислойна.имая на луната В повечето магазини не са и чували за такава. С тая степен ако е реална сте свалили поне 0.4 от главвта,което не е оферта. Редактирано 11 Май, 2016 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 11 Май, 2016 П.п тея коне вече за нищо ги нямате. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #5 Отговорено 11 Май, 2016 Не че съм турбинирал двигател някога, но ако тръгна да го правя не бих го направил с по-дебела гарнитура, за да "разредя" степента на сгъстяване. Иначе компресираната дебелина на гарнитурата на D16Y8 е 0,028 от инча или 0,71мм. Такава е гарнитурата и на Д14А4. 3 слойна е и до колкото знам е една от най-тънките. Това мога да споделя. Y8 ОЕМ гарнитура, в стегнато състояние е 0.027' - 3 слоя по 0.009', или с други думи 0.6858мм. В zeal калкулатора е сгрешена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #6 Отговорено 11 Май, 2016 Ами аз знам, че е 0.028 когато е компресирана, но благодаря все пак за редакцията. Ще я имам предвид. В zeal е 0,037 инча. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kartofa 0 #7 Отговорено 13 Май, 2016 И.... никой няма какво да каже по въпроса по конкретно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 13 Май, 2016 Какво да каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #9 Отговорено 14 Май, 2016 Бутала от витара и си разреден, една гарнитура за Y8 а може и две и си готов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #10 Отговорено 14 Май, 2016 з6 глава ,д15з6 бутала + биели ,p1k гарнитура все стокови части 8.8 / 9.1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове