Whererabbit 0 #1 Публикувано 4 Май, 2016 И добър вечер! Мисля да сменя ремък и ролки на Хондата, налага се да подменя десен кормилен накрайник и напоследък нещо тресе предницата при натискане на спирачки, което силно ме замисля за дискове. И сега въпросът - какви дискове е препоръчително да се вземат и колко, ориентировъчно, ще ми излезе цялата тази манипулация (интересува ме цената на частите). Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todor_Gagovski 33 #2 Отговорено 4 Май, 2016 Тресенето при спиране е почти сигурно че е от дисковете.И при мен беше така и след смяна на дисковете се оправи проблема. В момента в ибей предни дискове с накладки марка АТЕ са на цена100 паунда =260лв,аз си поръчах за друга марка кола и съм много доволен.За ролките имай предвид че могат да се сменят само лагерчетата за никакви пари .Иначе по спомен ролката с обтягащия механизъм не беше никак ефтина.А само ролката неможах да намеря.Ремъка нямам спомен колко беше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 161 #3 Отговорено 5 Май, 2016 (Редактирано) Здрасти, за спирачките препоръчвам ЕВС. Качеството им е много добро, лични наблюдения над два Акорда и две други "японки". Ако още си с дългия ремък го смени с късия (40 лв), премахни паразитната ролка и смени само лагера на обтяжната (15лв), както каза по-горе Тодор. Поздрави и успех! Редактирано 5 Май, 2016 от NikiG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Whererabbit 0 #4 Отговорено 5 Май, 2016 Благодаря за бързите отговори, за сега съм с дългия, но идеята е да мина на късия ремък и да разкарам паразитната ролка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #5 Отговорено 23 Октомври, 2016 (Редактирано) Аз го направих.Няма да сбъркаш,номера на късия ремък е този 7PK1785,а номера на лагерчето на обтяжната ролка е този 6303DUL 1B. Редактирано 23 Октомври, 2016 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #6 Отговорено 23 Октомври, 2016 Дискове АТЕ е добър избор, за оптяжнта ролка само лагера се сменява,относно дълъг ии къс ремък не знам какво да те посъветвам.В един форумен сервиз в Испания съветват да се остави дългия,аз съм с късия от 15 000 км и засега разлика не усещам,като искара алтернатора 200 00 км значи, че си е струвала смяната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове