backstage 24 #1 Публикувано 24 Април, 2016 Колеги, имам няколко въпроса. Карам Сивик 1.6 110 к.с. D16V1. Още не съм сменял масло, ще сложа 5W30 при всички положения, въпросът е какво? Досега е карана с Liqui Moly и се чудя дали пак да сложа такова. Колебая се още между Mobil и Motul, вие какво ще ме посъветвате? Имам също за смяна задна дясна биалетка и се колебая между няколк марки на сходна цена: Febi, TRW или SWAG, коя да избера? И сега най-съществения въпрос: Двигателя омаслява, предполагам, че е гарнитура на капака, но май не е само тя. Струва ми се че и от гумените шайби на болтовете също омслява, неприятно и искам да го оправя като я обслужвам лятото. Възможно ли е да капе от тях? Намерил съм в ebay по 5 пауна бройката, ако трябва ще ги сменя и 5-те. Пробвах дали са стеганти болтовете - добре са не мръднаха и десета от мм. Някой имал ли е подобен проблем, характерен ли е?ПП Намерил съм си оригинална гарнитура и 100% ще я сменя, колебая се само за шайбите, че не са много евтини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 24 Април, 2016 Масло слагай Мотул .Където ти омаслява ,намажи тънко гарнитурата и пръстените със силикон и няма да имаш грижи.Аз купих нова гарнитура преди 2 години ,обаче заради ангренажа ми се наложи често отваряне и почна да омаслява -сложих черен силикон за гарнитури и сега всичко е чисто . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #3 Отговорено 24 Април, 2016 Благодаря, колега. Мисля, все пак да взема една гарнитура, защото ми изпада евтино за 17 евро оригинална. А на о-пръстените на болтовете с какъв точно силикон да намажа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #4 Отговорено 24 Април, 2016 Най обикновенния за гарнитури от 5 кинта дето е .Ако питаш мене и гарнитура не купувай ,намажи я със силикона и трябва да не пуска вече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #5 Отговорено 25 Април, 2016 Гумените пръстени са се опекли и вече са керамични,за това ти изпускат масло.Поръчай си от общите поръчки и ще си решиш проблема за напред.Маслото заложи на това,което ти гарантират,че е истинско.Аз лично карам Тайп Р-а с Comma 5/50 и съм супер доволен,въпреки не голямата популярност на тази марка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #6 Отговорено 26 Април, 2016 А дали се намират и в БГ тези о-рингове? Ограничение ми е вренмето и не знам дали ще мога да изчакам нова обща доставка от Америка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове