flame79 1 #1 Публикувано 23 Април, 2016 Колеги при даване ключа на контакт, таблото светва и иззад него, някъде в района между ръчната и десния край на таблото, се появява едно бръмчене жужене.Ето го и звука. https://www.dropbox.com/s/xaklx4qqyo6aaca/Honda%20dashboard%20problem%20sound.m4a?dl=0 Звука не се променя при загряване на колата, нито пък при промяна на духането на парното - топло студено. Идеи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 23 Април, 2016 Имаш едно вентилаторче зад таблото, което е събрало боклук и така жужи. Намира се зад таблото, между ръчната и волана , където имаш място за два бутона и точно зад това което е като решетка. За да то почистиш, трябва да махнеш долната кора на таблото и волана, защото е захванато за нея с винтчета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 24 Април, 2016 И при мене така жужи това вентилаторче, но и да го чистиш няма да се оправи. Аз го чистих няколко пъти, смазвах го с машинно масълце, но жуженето не се оправи. ЩЕ трябва да си търся или ново и някое по-читаво втора ръка. За момента не ме дразни и съм го оставил да си бръмчи на спокойствие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flame79 1 #4 Отговорено 24 Април, 2016 Благодаря на колегата. Наистина е вентилатора. Продухах,смазах го и проблема изчезна. А ето и систематично последователноста: 1 Сваляте долния панел. Държи се на два винта. Единия е при бушоните, а другия е в другата жабка от лявата страна на волана. Видео може да видите като търсите "how to remove dashboard honda cr-v" в youtube примерно. Копирам и обяснения от колега "То това си е точно едно вентилаточе, което е свързано с датчика на климатроника. Събира прах и боклучета и започва така да стърже.Трябва да свалиш панела под таблото за да го свалиш него и почистиш. Намира се там където е очертано с червен цвят на тази схема." а ето го и моето в какво състояние беше: разглобено за почистване и смазка: 2 След като махнете двата винта панела се държи на няколки клипси. Дърпате панела ,разкачате буксите, продухвате, почиствате, подсушавате, смазвате и шума изчезва. Това е! И по обратния ред. Успех 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
flame79 1 #5 Отговорено 24 Април, 2016 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
батката 7 #6 Отговорено 30 Април, 2016 И при мен беше същото , но се оправи след почистването Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове