cucy 54 #1 Публикувано 18 Април, 2016 Здравейте колеги. Имам следния проблем. Вчера установих, че акумулатора ми е изтощен до дупка. Колата не беше палена 5-6 дни и като го замерих показа 4 волта. Свалих го, заредих го и го качих пак на колата. Установих, че плафона в багажника е на средно положение и при затворени врати свети. До сега винаги си е бил на това положение и даже никога не съм го вкл. или изкл. ръчно, като затворя и закл. колата и той и средния в купето след 203 секунди изгасват. НО сега не е така, средния изгасва, а задния не. Проверих ключето, което задната врата трябва да натисне като се затвори, то си е наред. Чудя се дали няма някакво реле, което командва този плафон. Та въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем и как го е решил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1855 #2 Отговорено 18 Април, 2016 (Редактирано) Имаш три евентуални проблема, затова започни от тях: Първо и най-лесно: При затваряне на задната врата, тя не натиска достатъчно палеца на ключето и затова ти свети задния плафон. При мен се получи нещо подобно и проблема го реших, като изрязах парче от не много дебело прозрачно маркуче и го нанизах на самия палец . Второ: Възможно е да имаш някакъв проблем със самия плафон - отвори го и виж нещо да не дава на късо. Трето : Може да имаш проблем с кабелите, които минават под задна дясна седалка от към вратата и от нея се прецакват. Ако не се оправи от първите два начина, провери и третия ,защото на един познат проблема му беше точно там. Редактирано 18 Април, 2016 от Emicha Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 18 Април, 2016 Мерси Емич. Първите два варианта ги прегледах още вчера. Не е от тях. Третия ще го проверя, но все ми се ще да е някое реле. Дали не е вариант да е залепнало и да не гаси лампичката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #4 Отговорено 18 Април, 2016 Да ще го изтощи, гаранция крушката ти е 5w, значи имаш 150 милиампера постоянна консумация, която за едно денонощие е достатъчно да разреди акумулатор, откачи я това е най-бързото решение на проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #5 Отговорено 18 Април, 2016 При мен се беше случило същото оказа се , че съм забравил задното стъкло отворено (на багажника което се вдига на горе).Провери го все пак... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #6 Отговорено 19 Април, 2016 (Редактирано) Снощи случайно викам дай да видя кво се случва със задното стъкло на багажника и не знам отворено ли беше, нещо ли беше запецнало, но с едно две отваряния и затваряния се оправи. Благодаря на всички за бързите отзиви. П.С. Акумулатора може и да го бъде, снощи и сутринта запали, ще го наблюдавам да не е взел-дал. Редактирано 19 Април, 2016 от cucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #7 Отговорено 19 Април, 2016 Зареди хубаво акумулатора, хванал си го навреме, може да му няма нищо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове