Jump to content
ceco_accord

Маршрут до Германия.

Recommended Posts

Здравейте колеги.

Питанката ми е дали някой скоро е пътувал до Германия и има пресни впечатления. Целта ми е Schweinfurt  -стотина км източно (по права линия) от Франкфурт. Двата маршрута са идентични като км и общо време -около 16 часа. До Белград  и после от Нюрнберг е ясно. Въпросът е по кои от двете междинни трасета е по-добре. Ако някой скоро е пътувал -моля да сподели. И по двата съм минавал, но преди 2-3 години.

1 вариант е през Загреб, Любляна, Залцбург и Мюнхен. Висели сме в задръствания при тунелите и на Любляна.

2 вариант е през Будапеща и Виена. По обед на строящото се околовръстно на Будапеща си беше яко задръстване. Виена си е ОК.

Та ако някой има свежи впечатления и коментари, ще ми е полезно при избора.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София-Белград-Будапеща-Виена-Пасау-Франкфурт. Най-бързо и най-важно. Редовно пътувам до Брюксел и минавам винаги по този маршрут. Последно през Февруари. Непредвидени и непредвидими забавяния могат да се случат навсякъде.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Как е около Будапеща -оправено ли е и имал ли си задръствания? От Белград до унгарската граница има ли пуснати магистрални участъци?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През Будапеща е по-бързо и по-евтино. Минах по двата пътя в различните посоки, но само до Залцбург, но то оттам Германия пътят е един и същ. През Будапеща имаш 1 държава и граници по-малко. Магистралата е права и по-бърза като ограничения на скоростта. През Унгария и после Австрия около Виена спокойно се кара с 140-150, докато в Хърватска е 130, Словения е 120, а планинската магистрала за Залцбург-Мюнхен е 100 и е пълно с камери. Имаше и няколко ремонта след границата на Словения, където беше 60-80. Словенската винетка е 15 Евро и е за точно 7 дни, а Унгарската е около 10 Евро и е за 10 дни, както и австрийската. ТОЛ таксата от Белград до границата с Унгария също е по-малка от Хърватската. Допълнително, през планинската магистрала има доста тунели с ограничение 80 или 100 км, има 2 платени с цена общо близо 20 Евро и губене на време докато платиш. Реално, спестените около 100км се връщат тъпкано откъм разходи и загуба на време, които достигат съответно 30 евро в посока и 2 часа време. Един съвет: В Австрия горивата са евтини и супер като качество, но не зареждай на магистралата, а слез  от някоя детелина и зареди под нея. Разликите са в рамките на 30-40 евроцента за литър. Ето и схема на бензиностанции и цени на ОМВ. Можеш и за Германия да се видят като цени:

https://www.omv.com/portal/01/com/omv/OMV_Group/products/OMV_Station_Finder/!ut/p/b1/bY7RToMwAEW_xS9oC-02HgtsFEMrhbIVXkizToRsgLqg8vVi3J70vt3ck5MLKlA6cO0ShyDsAg2q3kxtY67t0JvzT69WNYce28WFU1AcQz8jXOzgbxagXAD4RDbykQbOFkYx44y48A5U_8xoj-7zAWiI67zbjPzrqpM5mFQ3S0eEHInOfIpQIu7p1O6zwqe-nSM6gPzUA8GGywmUi3795x5ZkZsfqJvejfmxqZF9LpLAmlRxPM35-_j6lqGQuln3ofxJJMdRyPaAUk9vLcskVX7PXsClOic4ah6-Af0tHus!/#Z7_M09HFIU2UA4I0BR530A1000000

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за споделеното. Пътуването е служебно и не става въпрос за някое евро повече или по-малко, но през Виена ми е по-познато. Само ме тревожеше как е пътя сега след Белград (дали е магистрала) и задръстванията около Будапеща? И отдолу сме минавали, по-красиво е и по-спокойно, но комай наистина бе по-бавно с тея тунели. Не знам сега с тея емигрантски вълни на коя граница как и колко ще ни бавят :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Перфектна магистрала е пътят от Белград покрай Нов Сад и до унгарската граница. През Унгария също е перфектна. Аз като минавах, беше Вторник около 17ч. и почти не разбрах, че сме минали покрай Будапеща. То и Белград го минавам по градската магистрала със 100 и рядко е имало  натоварване и то само при някои детелини, където се намалява до 70-80. Май само в София остана в Източна Европа този проблем с минаването през/покрай столицата. Загреб, Любляна, че дори и Скопие се минават без проблем и сфетофари, кръгови и други типични за нас безумия. По границите преди 3 седмици нямаше нищо по-различно от предишните години откъм проверки. Мигранти не видяхме.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясноо. Значи газ към сръбската скара, унгарския гулаш, виенските шницели и вечерта -немски вурстове :) Навито дава почти 1600км, предполагам 16 часа ще ни стигнат (с няколко граници и почивки). Слава Богу, ще има кой да ме сменя, че тея магистрали са голяма  досада, но бърза -добре че ги има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...